Accelereren bij BPS

Accelereren bij BPS

bij het Business Platform Services-team neem je je carrière in eigen handen

BPS, het cloud- en infrastructuurteam van Ordina, bestaat uit meer dan 100 collega’s: van infrastructuurexperten en specialisten in werkplektechnologie tot servicedeskmedewerkers. Onze competenties, skills en knowhow lopen fors uiteen. En toch krijgt iedereen volop kansen om zich te ontplooien. Jij kiest welke richting je uit wil, wij ondersteunen je met coaching en een breed pakket opleidingen.

Ik koos voor Ordina omdat ze top employer waren en hun opleidingsmogelijkheden sterk in de verf zetten. Hun beloftes maken ze ook waar: je krijgt hier permanent de kans om jezelf te verbeteren.

∼ Stefan van den Heuvel, System engineer

Vaste opleidingstrajecten en verplichte leersessies vinden we bij BPS niet efficiënt. Iedereen begint hier immers in op een ander niveau en werkt voor andere types klanten. Bovendien zijn jouw interesses en mogelijkheden niet dezelfde als die van je collega’s. Levenslang leren daarentegen, is een noodzaak. Zo helpen we je om te accelereren:

The basics: de BPS-traineeships

Ben je net afgestudeerd in een IT-gerelateerde richting en wil je als Microsoft 365 consultant of als system engineer aan de slag? Wij stomen je klaar. Zes weken lang volg je presentaties en workshops rond relevante technische onderwerpen en krijg je een reeks soft skills aangereikt. Als volwaardige medewerker van ons team werk je daarna meteen aan een concrete opdracht – uiteraard met nauwe ondersteuning van je mentor. Ontdek onze traineeships: M365 consultant of hybrid system engineer.

Het vertrekpunt: je persoonlijk ontwikkelingsplan

Van zodra je bij BPS start, stellen we samen je persoonlijk ontwikkelingsplan op. We kijken waar je staat, waar je naartoe wil en welke coaching en opleidingen je daarvoor nodig hebt. Het persoonlijke ontwikkelingsplan is verplicht maar uiteraard willen we dat het zo goed mogelijk aansluit bij jouw noden, wensen en mogelijkheden.

Opleidingen voor mediors en seniors: jij staat aan het stuur

Iedere BPS-collega leert ontzettend veel on-the-job (70%). 20% van je kennis en skills verwerf je via coaching door onze people managers. De overige 10% vul je aan met ‘klassikale’ opleidingen, die inspelen op de noden die we vastleggen in je persoonlijk ontwikkelingsplan. Jij stelt je pakket op maat samen, wij reiken de bouwstenen aan:

  • Groepsopleidingen over technische onderwerpen
  • Opleidingen rond soft skills via de Ordina Academy
  •  Individuele opleidingen met een trainingspartner of via externe experts

Competence center meetings: kruisbestuiving

Het BPS-team bestaat uit drie competence centers, die de vinger aan de pols houden van de nieuwste technologieën en van de markt. Op regelmatige basis delen ze hun inzichten, kennis en ervaringen met het hele team, tijdens informele sessies – een ideale manier om je technische bagage bij te schaven, verhalen uit te wisselen én je collega’s beter te leren kennen.

Ook een versnelling hoger schakelen? Neem contact met ons op.