Accelereren bij Q

Accelereren bij Quality & Compliance

Ontwikkel je talenten op jouw tempo.

Ben je geboeid door de farmasector en verdiep je je graag in kwaliteit, processen, validaties en regelgeving? Dan ben je de gedroomde medewerker van de Q-businessunit, Ordina’s Quality & Compliance-team. Hoe je een Q’er wordt? Een wetenschappelijke achtergrond is een goede start, maar via coaching en een breed aanbod van opleidingen blijf je je expertise verbreden. Helemaal op jouw tempo.

Het klinkt wat cru, maar stagneren is voor mij doodgaan. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en groeien. Bij Q is alles bespreekbaar en is er heel veel mogelijk.

∼ Niels Verherstraeten, quality & compliance engineer

Bij Q geloven we niet in verplichte opleidingen en vaste opleidingstrajecten. Iedereen heeft andere ambities. Bovendien variëren je noden en mogelijkheden ook naargelang de fases in je loopbaan en in je leven. Maar of je nu junior of senior bent, wij bieden je een leidraad aan om jouw ontwikkeling vorm te geven. Zo helpen we je om te accelereren:

The basics: traineeship Quality & Compliance

Heb je net je diploma op zak en wil je een loopbaan in de farmasector? Of wil je je carrière een nieuwe wending geven? De Q traineeship Academy wijdt je in in de wereld van farma en validatie. Aan de hand van presentaties en workshops bespreken we alle takken van validatie, zodat je een brede basis ontwikkelt. Na zes weken ben je gewapend om bij een klant aan de slag te gaan, waar je je kennis verder uitbreidt.

Het vertrekpunt: je persoonlijk ontwikkelingsplan

Bij Q staan de collega’s centraal. Meteen na je traineeship stippelen we een persoonlijk ontwikkelingsplan uit, dat vertrekt van jouw talenten en ambities. Waar blink je in uit en hoe zie je je toekomst? Hoeveel ruimte kan je vrijmaken voor extra opleidingen en trainingen? Op basis van je wensen en mogelijkheden bepalen we welke opleidingen je kan volgen en hoe we je best kunnen coachen.

Opleidingen voor mediors en seniors: het Q-development-menu

Q-medewerkers leren ontzettend veel bij door hun werk in the field. Maar je krijgt ook ruimte – lees: tijd – om je kennis en skills op te krikken via interne en extern opleidingen. Om je een leidraad te geven, hebben we alle opleidingsmogelijkheden gebundeld in het ‘Q development menu’, dat bestaat uit twee gangen:

  • Main course: sessies rond relevante topics en technologie, die je als Q-medewerker sowieso nodig hebt.
  • Side dishes: sessies rond topics die relevant zijn voor jouw type job – van technische en projectmanagementskills tot soft skills.

Practice meetings: informatie en inspiratie

De Q-practicemanagers houden de vingers aan de pols van quality & compliance en bepalen de koers van onze businessunit. Zij delen hun inzichten, kennis en ervaring regelmatig met het volledige team tijdens informele practicemeetings – een ideale kans om knowhow uit te wisselen en van je collega’s te leren.

Task forces: experimenteren om te leren

Onze markt verandert snel en we moeten de evoluties op de voet volgen – of zelfs voor zijn. Daarom riepen we onze task forces in het leven: kleine groepjes Q-medewerkers die zich verdiepen in een bepaald domein en op basis van hun inzichten nieuwe offerings uitwerken. Een ongemeen boeiende kans om je grenzen te verleggen: je wordt een mini-start-up binnen je vertrouwde Q-omgeving.

Ook een versnelling hoger schakelen? Neem contact met ons op.