Advies nodig rond telewerken? Vraag het aan onze experts

Hebben uw medewerkers net als wij hun plekje op kantoor of bij een klant omgeruild voor hun thuiskantoor? Dan kan u ongetwijfeld advies gebruiken rond de technologie, tools of organisatie van telewerken. Het internet afschuimen hoeft niet meer: onze ‘teleworking taskforce’ helpt u – volledig vrijblijvend.

Eind 2019 werkte 22% van de Belgische werknemers één of meerdere dagen per week thuis*. Maar wat als plots iedereen op afstand werkt? Hoe werkt u dan efficiënt samen? We geven het toe: ook voor Ordina vergde dit wat organisatie. Gelukkig hebben we een pak ervaring en expertise over telewerken. Een paar collega’s, zoals Sander Van Capellen en Thomas Declerck hebben de krachten gebundeld in een ‘teleworking taskforce’. Hun missie: tips en advies delen om slim, efficiënt en veilig online samen te werken.

Verandering roept veel vragen op

“Heel wat tips die online te vinden zijn, gaan over de organisatie en aanpak van telewerken”, vertelt Jo Geeraerts, business unit manager van ons ‘digital workplace’-team (BPS). “Dat is natuurlijk zeer belangrijk maar we weten dat bedrijven veel verschillende vragen hebben. Wat is de meest performante technologie? Hoe organiseert u platformen zoals het populaire Microsoft Teams optimaal? Hoe zet u tools in voor scrummeetings of leermomenten? Hoe behoudt u de controle over alle teams, zonder een overdaad aan rapportering of hoe maakt u thuiswerken leuker voor uw medewerkers? Onze taskforce bundelt specialisten in elk domein – van MS Teams, netwerken en productiviteitstools tot change management, gebruikersadoptie en communicatie.”

Het internet staat ondertussen bol van de tips om efficiënt te telewerken. Maar we weten dat bedrijven ook op zoek zijn naar advies rond technologie en tools.

Videochats, groepsessies en webinars

Hoe de taskforce concreet werkt?  “Het contact start met een call of een videochat om de noden in kaart te brengen. Aansluitend kunnen we één-op-één maar ook groepsessies organiseren met onze experts, om onze best practices te delen. Er zijn ook plannen voor webinars samen met Microsoft en andere technologiepartners, waar iedereen vrijblijvend zal kunnen op intekenen. Ons aanbod zal de volgende dagen ongetwijfeld evolueren, naargelang de feedback en vragen die er komen. Ook hier is agile dus het codewoord”, zegt Jo.

Jo benadrukt dat Ordina het advies als service aanbiedt, volledig vrijblijvend: “Onze knowhow is deze dagen ontzettend relevant, dus het spreekt voor zich dat we die ter beschikking stellen van Belgische ondernemingen.”

Het contact start met een call of een videochat om de noden in kaart te brengen. Aansluitend kunnen we één-op-één maar ook groepsessies organiseren om onze best practices te delen.


De 3 gouden telewerk-tips van Jo:

  1. Kies een moderator voor elke meeting
    Stel voor elke videomeeting een goede moderator aan met een agenda, die ook het resultaat van de meeting bewaakt.
  2. Plan uw dag
    Plan zowel werk- als privétijd in en hou je aan die planning.
  3. Timing
    Probeer een informatief overleg te beperken tot 25 minuten, een beslissingsoverleg kan op 50 minuten. Mentale rust tussen meetings is belangrijk, dit brengt rust en geeft tijd om informatie juist te verwerken. Daarnaast is het ook aan te raden om elke dag een meetingvrij moment in te roepen, dat geeft meer ruimte voor focus per dag/week.

Meer tips? Lees het verhaal van Thomas Declerck en van Sander Van Capellen.


* Bron: Verkeersinstituut Vias

Wil u meer uit Microsoft Teams halen? Worstelt u met technische problemen bij videocalls?
Bent u op zoek naar tips om het leven van uw thuiswerkers leuker te maken?
👉 Stel ons vrijblijvend uw vragen