Bart van eylen

Afwisseling, maar steeds binnen een vertrouwde omgeving

Bart Van Eylen

Bart Van Eylen, 34 jaar en fiere papa van twee kindjes, werkt als Software Architect bij de businessunit Supply Chain Optimization (SCO) van Ordina. Volgende maand heft hij met zijn collega’s een glas champagne op zijn 10-jarige jubileum. Vandaag blikt Bart alvast terug op een reeks boeiende projecten.

Wat doet een Software Architect precies?

“Mijn job bestaat uit drie fases, die het hele proces aanwezig zijn. De focus op iedere fase verschuift afhankelijk van waar je je in het project bevindt. Samen met het SCO-team denk ik na hoe we de noden van de klant technisch kunnen uitwerken. Dit vertalen we in het technisch design van de applicatie, dat we ook zelf gaan implementeren. Daarnaast manage ik het technisch werk: deadlines bewaken, programeercodes controleren en verbeteringen doorvoeren. Ik ben telkens met 2 à 3 projecten tegelijk bezig: dat houdt mijn job afwisselend en uitdagend.”

Met welke projecten ben je zoal bezig?

“Als SCO-team zoeken we naar manieren om planningsprocessen bij andere bedrijven te vereenvoudigen of te versnellen. We hebben een heel breed spectrum aan klanten, van de zorg- tot de logistieke sector. Per klant verzorgen we software op maat, bandwerk is dus onmogelijk. Je kan bovendien mee beslissen aan welke opdrachten je werkt. Dat is dé manier om initiatief te nemen, nieuwe opportuniteiten te creëren en jezelf verder te ontwikkelen.”

“Een opdracht waar ik zelf veel uit heb geleerd en met plezier aan terugdenk, is het maken van de planningspuzzel voor Brussels Airport. We bouwden een optimalisatie engine om het shuttleverkeer van de gate naar de juiste startbaan zo effeciënt mogelijk te laten verlopen.”

Welke rol neem je op binnen de projecten?

“We werken met een 5-tal collega’s per team en ieder heeft zijn eigen rol: functioneel, technisch of projectmanagement. Welke rol je opneemt varieert van project tot project. Je kan dus in verschillende teams andere rollen vervullen. Deze flexibiliteit is een grote troef! Zelf kies ik ervoor om vooral technische rollen op te nemen.”

“Een jaar geleden zette ik een nieuwe stap in mijn carrière. Sindsdien combineer ik mijn job als Software Architect 30% van de tijd met een rol als practice manager SCO: een soort interne teamcoach.”

Wat is het grootste voordeel aan werken in het SCO-team van Ordina?

“SCO is geen typische consultancyafdeling. Je wordt namelijk niet geoutsourcet aan een klant, maar blijft altijd verbonden aan het projectteam op het Ordinakantoor. Zo heb je temidden van de verschillende projecten toch een vaste uitvalsbasis met een hechte groep collega’s: het beste van twee werelden.”

Ook aan de slag bij Ordina? Ontdek onze vacatures en solliciteer vandaag nog.