Als Franstalige aan de slag in Vlaanderen dankzij Ordina

De 26-jarige Salim Chafaï koos als Franstalige bewust voor een job bij Ordina. “Na mijn studie handelsingenieur in Louvain-la-Neuve wilde ik graag aan de slag in Vlaanderen. Zo dwing ik mezelf om Nederlands te leren, een enorm pluspunt in een land zoals België.”

Hij – en andere collega’s die hun talenkennis wilden verbeteren – werden daarin ook ondersteund door Ordina met cursussen Nederlands die door het bedrijf werden bekostigd. Die cursus was vrij intens. Ze duurde 10 weken en vond plaats op maandag- en woensdagavond in 2 uur durende sessies. “Dat is voor mij het beste aan werken bij Ordina: de vrijheid. Als je een nieuw certificaat wil behalen of een cursus wil volgen, mag je daar het initiatief toe nemen. Is het iets dat bijdraagt tot je professionele ontwikkeling, dan is de kans groot dat je enkele dagen later de opleiding kan starten.”

Business consultant: de missing link tussen klant en developer

Salim is sinds maart 2018 aan de slag bij Ordina als Business Consultant, zijn eerste job. “Een Business Consultant vormt de brug tussen de klant en de developer. Het is mijn taak om de business van de klant goed te begrijpen, erachter te komen met welke problemen hij kampt en uit te zoeken hoe Ordina die kan helpen oplossen. Dat giet ik dan in een heldere briefing voor de developers, die op basis daarvan aan de slag gaan om voor onze klanten een duurzame oplossing te ontwikkelen.”

Doel: manager worden

Salim leert naar eigen zeggen nog elke dag bij. “Mijn manager en ik praten veel over wat goed gaat en waar ik nog kan verbeteren. Ik krijg veel steun van hem: hij probeert ook zijn eigen ervaringen te delen zodat ik ervan kan leren. Dat inspireert me. Mijn doel is om mezelf in de komende 6 jaar binnen Ordina ook op te werken tot manager en mijn eigen team te begeleiden.”

Wil je aan de slag bij Ordina? Ontdek ons aanbod en solliciteer vandaag nog.

foto Salim Chafaï
Salim Chafaï
Supply chain optimization consultant