Application Lifecycle Management voor Microsoft

Moderne webapplicaties ontwikkel en run je in Azure. Ordina helpt je bij alle fases in de lifecycle van een applicatie. We beheersen alle lagen van Azure: code development, database services, automated pipelines en hosting. Zo krijg je een applicatie met een stabiele performance die meebeweegt op het ritme van je business.

Application Lifecycle Management

Een moderne cloudnative applicatie in Azure is nooit af. Door ontwikkelingen in de business en de technologie is voortdurende doorontwikkeling nodig. Om dit effectief en efficiënt te organiseren we Application Lifecycle Management op drie gebieden:

 • Application Development (niveau: softwarecode)
  We realiseren business functionaliteit met het (door)ontwikkelen van softwarecode in een continu agile development proces. We helpen je ook met user experience design zodat je oplossing aansluit op de belevingswereld van je klanten en je medewerkers. We hebben ervaring met Microsoft ontwikkelframeworks en servicegebaseerde diensten zoals Azure Functions.Afhankelijk van je doel bouwen we een webapplicaties, een mobiele applicatie of realiseren we een hybride oplossing. Steeds vaker combineren we concepten vanuit applicatieontwikkeling, analytics, A.I. en machine learning. Zo ontstaan slimme applicaties waarmee je jezelf onderscheidt in de markt.
 • Application Operations (niveau: pipeline)
  We realiseren en managen een ontwikkelomgeving in Azure DevOps waarbinnen we de code op een agile en geautomatiseerde manier van bouw naar productie brengen. Deze aanpak geeft je een transparante leverketen. Planborden, code, testplannen en andere artifacts, pipelines en monitoring bij elkaar in één omgeving, zodat je de lifecycle van de applicatie optimaal ondersteunt.
 • Platform Operations (niveau: cloudplatform)
  We runnen en monitoren de applicatie in Azure, op IaaS of PaaS-niveau en/of met behulp van managed containerplatformen. En als het nodig is managen we je SQL-databases, zodat ze optimaal performen.
  Uiteraard beschikt Ordina over alle securitykennis die nodig is om je applicaties op een veilige manier te bouwen en te runnen in Azure.

Onze ervaringen met moderne webapplicaties lichten we graag toe aan de hand van twee klantcases:

Case 1 – Logistieke optimalisatie
Voor een klant realiseerde Ordina een logistieke oplossing om de capaciteit van opstelterreinen te optimaliseren.
We ontwikkelden een cloud native oplossing waarbij er optimaal gebruik is gemaakt van beschikbare bouwblokken in Azure. Zo maakt de oplossing gebruik van de Azure App Service, Azure Functions en de Azure SQL database.
De architectuur van de oplossing is schaalbaar en kostenefficiënt ontworpen. Bij de start maakt de omgeving gebruik van simpele bouwblokken met een laag kostenpatroon. Bij groei van het aantal bewegingen schakelt de oplossing moeiteloos over naar bouwblokken die geschikt zijn voor hogere volumes.
Voor de klant was het belangrijk om de processen en de resultaten inzichtelijk te hebben voor de business. Daarom zijn met behulp van PowerBI aantrekkelijke visualisaties gemaakt. Naast de bouw is Ordina verantwoordelijk voor het beheer van de oplossing in de komende tien jaar.

Case 2 – Vergroten van servicebetrouwbaarheid
Voor een vervoersklant realiseerde Ordina een online toepassing waarbij reizigers met een beperking ondersteuning kunnen boeken.
De oplossing, een volledig cloud-native portal, is één van de eerste Nederlandse PaaS-oplossingen dat in Azure is opgeleverd. Complexe algoritmes optimaliseren de klantbeleving door real-time gebruik te maken van actuele weer- en reisbewegingen. Het systeem koppelt middels Azure API-management aan diverse bronnen om dit mogelijk te maken. Een multidisciplinair team ontwikkelt deze service voortdurend met een hoge klanttevredenheid van 9 op een schaal van 10.

Meer over onze solution Ordina Application Lifecycle Management lees je hier.

Ontdek onze Azure Kubernetes Services (AKS) via deze link.

Relevante diensten