Ben je klaar voor cloud? Echt? (5)

Wendbaarheid en weerbaarheid, dat zijn, samengevat, de twee grote drivers van organisaties die voor cloud kiezen. Of je nu je eerste stappen zet of een nieuwe reeks apps naar de cloud wil verhuizen: in onze ‘klaar voor cloud’-reeks lees je hoe strategie, change management, een cloud adoption framework en een goede voorbereiding van je database-migratie de weg effenen. Nog één tip? Begin met een readiness assessment: check hoe matuur je processen, mensen en platformen zijn.

Over de redenen om cloudplatformen te omarmen, hadden we het al uitgebreid in blog 1 rond strategie: organisaties willen sneller innoveren, flexibel inspelen op nieuwe vragen en niet langer investeren in een verouderd – of een duur, nieuw – datacenter. Meer en meer is ook de duurzaamheidsaanpak van cloudaanbieders een extra motivator.

Twee argumenten die we nog niet aanhaalden: een innovatief, cloud-first IT-landschap is aantrekkelijker voor nieuwe medewerkers en meer en meer ook een must om vlot met leveranciers en klanten samen te werken. Samengevat, organisaties die mee willen blijven, kiezen voor cloud.

Organisaties die mee willen blijven, kiezen voor cloud.

Technical en skills debt vermijden

Dat je op je reis naar de cloud nu en dan op een challenge kan stoten, vertelden we je al. Een van de hindernissen is de technical debt: bestaande IT-landschappen, applicaties of infrastructuur zijn vaak complexe – en monolithische –, verouderde legacysystemen geworden die je niet zomaar in de cloud bewaart.

Daarnaast vergt je cloudreis, zoals we in de blog rond organisatie onderstreepten, nieuwe skills én een mentale shift. Agile werken, de kostenimplicaties van elke IT-beslissing (opschalen betekent bijbetalen!), de hardnekkige mythe dat de cloud ‘onveilig’ is: er zijn veel drempels te nemen. Dat zorgt voor een skills debt en een organisatie op twee snelheden – met nóg meer technical debt als gevolg.

Readiness assessment

Je beste garantie op cloudsucces? Een buitengewoon grondige voorbereiding. En die begint eigenlijk nog vóór je je cloudstrategie vastlegt: met een readiness assessment brengt Ordina de cloudmaturiteit van je processen, platformen en mensen in kaart.

Samen bekijken we de hele levenscyclus van je bestaande IT-landschap. Staan er al applicaties in de cloud? Hoeveel applicaties en databases heeft je organisatie en wat wil je verhuizen? Moet je die allemaal migreren of kan je sommige laten vallen (lift and shift of retire)? Zijn er aanpassingen aan je applicaties nodig (refactor) of bouw je beter een nieuwe oplossing (rebuild)? Hoe zit het met security en je back-upstrategie, enz. In dit luik spelen onze collega’s van het MS SQL Server-team een grote rol, zoals je in blog 4 over databasemigratie las.

Omdat een cloudmigratie ook over mensen gaat, zoomt het readiness assessment ook in op je medewerkers. Aan de hand van workshops en interviews bepalen we je interne change capaciteit, leggen we vast welke skills je in huis hebt en lijsten we op welke rollen er nodig zijn.

Een vertrouwde gids

Een ervaren gids die je op je reis richting cloud begeleidt, is sowieso een goed idee. Zo’n gids vind je bij Ordina. Ervaring met cloudprojecten, kennis van cloudtechnologie, een nauwe band met cloudproviders, soft skills om je te helpen met change management? Check! Bovendien werken we in high performance teams, met experten uit verschillende businessunits. Zo geniet jij van expertise én best practices in elke stap van jouw cloudproject. Trouwens, we werken altijd heel nauw samen met onze klanten. Op die manier bouw je langzaam maar zeker niet alleen je cloudlandschap maar ook je in-house skills – plus acceptatie en zelfs enthousiasme – uit.


Over deze blogreeks: wat je mag verwachten

Nieuw in de wereld van cloud of al wat ervaring? Sowieso is cloud complex – toch als je echt voordeel wil halen. Daarom onze ‘klaar voor cloud’-blogreeks, boordevol best practices. Je ontdekt:

+ hoe Ordina je bij al dit kan helpen.