Liselotte-leenaerts-blog

Bij Ordina geef je zelf vorm aan je carrière

Liselotte Leenaerts, 27-jarig politiek actief voetbaltalent, kwam eerder toevallig in de IT-sector en bij Ordina terecht. “Als voormalig rechtenstudent heb ik een eerder atypisch profiel voor deze job, maar al tijdens mijn studies hield ik me bezig met privacyvraagstukken. Zo schreef ik mijn masterproef over de GDPR.”

Veel afwisseling, uitdagende vraagstukken

IT consultancy is de ideale job voor haar, vindt Liselotte. “Ik ben heel nieuwsgierig van aard en heb veel afwisseling nodig. Bovendien los ik graag moeilijke vraagstukken op. En dat kan ik in mijn job als privacy consultant. Elke klant heeft zijn eigen, specifieke vraag over privacywetgeving, GDPR compliancy of e-privacy. Dat houdt het boeiend en uitdagend. Bovendien krijg je hier ook de vrijheid om zelf vorm te geven aan je carrière, door over te stappen naar een andere unit, compleet met bijbehorende opleiding, bijvoorbeeld. Als je een goede werkkracht bent, willen ze je hier niet kwijt.”

Samen sterk

Ook de bedrijfscultuur sluit aan bij wat Liselotte belangrijk vindt. “Het is een open, toegankelijk bedrijf. Niet gigantisch groot, maar dat komt de sfeer ook ten goede. Mensen kennen elkaar, begroeten elkaar in de gang. Zo is het leuk binnenkomen ’s ochtends. En als je ergens mee zit, kan dat altijd besproken worden in het team of met je manager.

Je krijgt ook de kans om jezelf bij te scholen: er zijn geregeld cursussen waarvoor je kunt inschrijven en als jonge starter krijg je een volledig pakket met basisvaardigheden. Dat gaat van jezelf verkopen als consultant tot klantcommunicatie. Perfect om je nieuwe collega’s beter te leren kennen én te groeien in je job.”

Wil je aan de slag bij Ordina? Ontdek ons aanbod en solliciteer vandaag nog.