yannick-de-turck

Bij Ordina krijg ik alle kansen om mijn kennis in de diepte én in de breedte te vergroten

Yannick De Turck

Voor de 29-jarige Yannick De Turck, senior Java consultant & competence lead JVM Languages bij Ordina, staat persoonlijke groei hoog op de agenda. “Net daarom ben ik bij Ordina begonnen”, legt hij uit. “Hun visie strookt met die van mij: je moet blijvend investeren in kennisopbouw en innovatie.”

Wat doe jij precies bij Ordina?

Yannick: “Als senior Java consultant heb ik onder meer een process and case management system ontwikkeld voor Belfius, waardoor de bank nu alle dossiers makkelijker opvolgt, minder fouten maakt en gegevens sneller uitwisselt. Ik neem er ook de rol van coach op – iets wat me op het lijf geschreven is. Door te coachen leer ik zelf ook continu bij. Bij Ordina stuur ik het competence center JVM Languages aan. Zo verzorg ik presentaties en workshops rond Java-gerelateerde topics. Ik review ook drafts voor onze Ordina JWorks Tech Blog en ik trek de jaarlijkse Kickstarter-opleiding van de JWorks-unit voor pas afgestudeerden.”

Wat maakt Ordina zo uniek als werkgever?

“Bij Ordina krijg je een perfecte mix van professionaliteit en collegialiteit. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk leergierige, gemotiveerde mensen met een grote passie voor hun vak. Zoiets werkt aanstekelijk en moedigt aan om het beste van jezelf te geven. Daarbovenop krijgen we de nodige steun van onze business unit manager om ons team zo sterk mogelijk te maken.”

Hoe werk jij zelf aan je persoonlijke ontwikkeling?

“Ik ben intussen 8 jaar consultant, waardoor ik een stevige bagage aan technische expertise en softskills heb opgebouwd. Maar ik vind het steeds belangrijker om ook andere vaardigheden aan te scherpen, zoals het leiden, motiveren en engageren van collega’s. Het is mijn ambitie om technisch nog sterker te worden en om dat te combineren met een leidinggevende rol. Ik wil mezelf blijven overtreffen, maar ook anderen helpen groeien. Als consultant, competence lead en coach krijg ik alle kansen om mijn kennis in de diepte én in de breedte te vergroten.”