michael-eeckhaut

Bij Ordina vond ik de meerwaarde waarnaar ik op zoek was

Michaël Eeckhaut (32), huisvader en gepassioneerd poolspeler, werkt sinds een half jaar bij Ordina als senior security consultant. Een verademing na 6 jaar bij één van de Big Four, de vier grootste aanbieders van professionele diensten, vertelt hij. “Ik was op zoek naar meer, en dat heb ik bij Ordina gevonden.”

Hoe kwam je bij Ordina terecht? En wat doe je er precies?

“Via een ex-collega. Hij overtuigde me ervan dat de sfeer en de bedrijfscultuur bij Ordina precies was waarnaar ik op zoek was. En hij had gelijk. We verzetten bergen werk, maar er is ook tijd voor een babbel of een vriendelijke “goeiemorgen”. Zo heb ik het graag.

Mijn specialiteit is IT security, maar dan breder dan enkel het technische aspect. Concreet betekent dat: richtlijnen en frameworks opstellen en implementeren, compliancy nagaan in bedrijven en oplossingen zoeken wanneer de situatie in de praktijk niet aan de standaarden voldoet.

Daarnaast ben ik ook teamlead en competence lead binnen het security en privacy team. Ik ondersteun en begeleid dus ook mijn jongere collega’s. Die mix van teammanagement en klantgerichte taken houdt mijn job boeiend.”

Hoe werk je bij Ordina aan je persoonlijke ontwikkeling?

“Met opleidingen. Bij andere werkgevers worden die vaak beloofd, maar moet je er lang op wachten of komen ze helemaal niet. Hier is dat anders: ik liet toen ik pas gestart was bij Ordina vallen dat ik graag een CISA-cursus wilde volgen, en enkele weken later zat ik in de opleiding. Ik probeer mijn opleiding ook te kiezen in functie van de groei van onze unit: waar willen we naartoe en hoe kunnen we daar geraken? Zo is mijn persoonlijke ontwikkeling ook een meerwaarde voor de rest van het team. Binnen het team leren we namelijk ook veel van elkaar, zowel persoonlijk als op professioneel vlak.”

Wat zijn je toekomstplannen voor je carrière?

“In de praktijk ga ik me de eerstkomende jaren vooral toeleggen op de verdere uitbouw van ons security en privacy team. Zowel binnen Ordina als op de markt een gevestigde waarde worden: dat is ons doel. En het gaat de goede kant op: de voorbije 6 maanden hebben we al een tiental nieuwe mensen aangeworven. Dat is momenteel mijn prioriteit. Wat volgt, zien we wel. Al heb ik zeker de ambitie om na 3 tot 5 jaar door te groeien naar een rol als business unit manager.”

Ook aan de slag bij Ordina? Bekijk onze jobs.