België’s eerste volledige onlineverkoopplatform voor stockwagens

D’Ieteren

Onze doelstelling was een onlineplatform bouwen waarop klanten een stockwagen kunnen kopen vanop eender welke locatie in België. Het innovatieve onlineverkoopproces kan volledig via een digitaal platform verlopen.

Op een heel nieuwe manier auto’s kopen

Het innovatieve onlineverkoopproces kan volledig via een digitaal platform verlopen, waaronder het ondertekenen van het contract, de betaling van een voorschot en de keuze van de betaalmethode. De klant zou zelfs het bestelformulier voor het voertuig en een eventueel financieringscontract rechtstreeks moeten kunnen ondertekenen op het platform via het VDFin.

Kwaliteitsontwerp gebaseerd op gebruikersonderzoek

In de eerste fase van dit project werd ons gevraagd een pilootversie te bouwen voor Volkswagen, waarbij dit in een latere fase ook zou worden uitgerold bij Audi, Seat en ŠKODA.

Een goede samenwerking tussen het bedrijf, de ontwikkelaars, eindgebruikers, beveiliging en juridische instanties was van belang om ervoor te zorgen dat onze ontwerpen voldeden aan alle verwachtingen van de belanghebbenden. Om onze ontwerpen tot leven te brengen, werd het Clockwork UX-team versterkt door een copywriter en een aantal ontwikkelaars van Ordina.

Wilt u meer te weten komen over deze case? Bekijk dan zeker ons interview hierover op Kanaal Z.