kbc app your service

KBC AppYourService, KBC innoveert met app voor medewerkers

KBC is een geïntegreerde bank en verzekeraar die zich hoofdzakelijk richt op particulieren, private banking cliënten en op kleine en middelgrote ondernemingen. Vanuit hun ‘klant centraal’-visie speelde KBC een voortrekkersrol inzake digitale transformatie. Klanten kunnen sinds ruime tijd gebruik maken van gebruiksvriendelijke digitale toepassingen. In 2018 wil KBC verder investeren in digitale tools voor de eigen medewerkers. Samen met Ordina bouwde de KBC Innovation Hub een instrument waarmee duizenden medewerkers zich efficiënt van hun taken kunnen kwijten: AppYourService.

AppYourService maakt het mogelijk om abstractie te maken van het onderliggende KBC-ecosysteem van complexe processen, applicaties en collaboratieve modellen. Gebruikers zien via een mobile app de toepassingen die ze nodig hebben tijdens hun dagtaken.
Ordina adviseerde mbt de platformarchitectuur en alligneerde deze met de KBC architectuur voor cloud native development.

Een Ordina team van business analisten, Java front- en backend experten bouwden volgens de SCRUM-methodologie het platform, de mobile app en de automatisatietools voor ontwikkeling en agile testing.
AppYourService is gestoeld op technologieën als Angular, TypeScript, Ionic, Spring Boot, Spring Cloud, RabbitMQ en integreert naadloos met oa KBC’s SAP-, Archibus-, JIRA- en Service NOW toepassingen

Lees het volledige verhaal in het SPRINT Magazine over High Performance Teams

Download