provikmo

Provikmo, het digitaal preventieplatform van de toekomst

Als wettelijk erkende, externe preventiedienst van de HR-dienstengroep ADMB ondersteunt Provikmo momenteel 34.000 organisaties bij het opzetten van een duurzaam welzijnsbeleid. Provikmo bewaakt en verbetert het welzijn van haar klanten door preventie en bescherming.

Een open, flexibele en efficiënte dienstverlening op maat van de behoeften van de klant?

Na een grondige analyse van de behoeften van klanten en medewerkers van Provikmo in 2016, groeide het plan uit tot een centraal, digitaal platform. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijk hun welzijnsbeleid beheren. Het instrument kreeg de naam ‘Preventieplatform’.

Design Thinking

Samen met Ordina startte Provikmo een project voor digitale transformatie. Een innovatief digitaal concept waarmee Provikmo het verschil maakt op het vlak van preventie. Dankzij de verfrissende aanpak (Design Thinking) van Clockwork, het service design agency van Ordina, werd het idee tastbaar gemaakt.

Strategische workshops, gebruikersonderzoek, conflictanalyse, co-creatie, conceptueel ontwerp, business & pricing model workshops, business validatie, prototyping, user testing, business validatie, change & communication, … vormden de basis.
Begrijpen wat de klant echt wil is immers cruciaal om de juiste oplossing te bouwen.

Devops, Microservices

Jworks, Ordina’s Java unit bouwde een state-of-the-art platform volgens de regels van de kunst. Een flexibele en gebruiksvriendelijke toepassing op basis van Devops, Microservices & Atomic Design.

Adoptie

Ook het knowledge transfer aspect werd niet uit het oog verloren. Documentatie en opleiding van Provikmo medewerkers maken dat het platform verder kan uitgebreid worden en toekomstbestendig is.

Samen met Clockwork hebben we een interessant idee ook echt concreet gemaakt. Dankzij hun professionele en vernieuwende aanpak zijn we erin geslaagd om het platform in een recordtijd én met de nieuwste technologieën up-and-running te krijgen.  Jürgen Deschepper, Project Management Office, Provikmo