proximus

Proximus, upgrade Proximus Cumulus – snelheid en flexibiliteit centraal bij softwareontwikkeling

Toekomstgerichte bedrijven zien IT als de basis voor het verder vernieuwen en verbeteren van hun business. Daar hoort softwareontwikkeling bij, of je nu een dienst voor klanten ontwikkelt of bedrijfstoepassingen die werknemers efficiënter laten werken. Telecomprovider Proximus brandt van ambitie: ze willen dé digitale serviceprovider zijn voor zowel consumenten als bedrijven. Om nieuwe toepassingen te ontwikkelen, testen en in productie te zetten moeten ontwikkelaars beroep doen op informatie en diensten van verschillende afdelingen binnen de Proximus organisatie.

Cumulus is de clouddienst van Proximus die de eigen IT-infrastructuur automatiseert die moet zorgen voor meer transparantie. Ordina zorgde voor een efficiëntieslag. Standardisatie en het beschikbaar maken van informatieitems door middel van API’s maken dat nieuwe IT-projecten sneller kunnen gerealiseerd worden.
Om te concurreren in de dynamische telcomarkt zijn snelheid en flexibiliteit cruciaal. Proximus Cumulus werkt nu als een serviceplatform voor developers. Weken wachten op feedback, reacties op emails om stappen te maken in het ontwikkelproces is verleden tijd.