Schiphol Today app

In een hybride high performance team, bestaande uit professionals van Schiphol en Ordina is een nieuwe app ontwikkeld op basis van Mendix. De Schiphol Today app is in een eerste release ontwikkeld voor floormanagers.
Zij beschikken nu in één oogopslag over alle informatie die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Zo zijn ze beter voorbereid, gaat hun werk efficiënter en hebben ze meer tijd voor hun kerntaak: het begeleiden van reizigers. In de app staat waar de floormanager is ingeroosterd, met welke collega’s en wat eventuele bijzonderheden zijn. Bepaalde taken worden direct ondersteund, zoals het melden van eventuele storingen. Doordat dit realtime gebeurt, weet iedereen direct wat er speelt en kunnen ondersteunende servicediensten sneller reageren.
De app is als native app niet alleen enorm gebruiksvriendelijk, hij is ook toekomstbestendig ontwikkeld. Functionaliteiten die ook voor andere doelgroepen binnen Schiphol handig of nodig zijn, zijn ontwikkeld als bouwblokken die ook in andere apps binnen Schiphol kunnen worden ingezet.