ucb

UCB, Patient Support Programma’s en Patient Centric Initiatives volgens de regels van de farmasector

UCB is een innovatiegedreven biofarmaceutisch bedrijf en maakt slim gebruik van digitale oplossingen. Ordina consultants zetten een Microsoft Sharepoint Online intranet op voor UCB’s Patient Support Programs en Patient Centric Initiatives. De oplossing voldoet aan de validatieregels voor farmaceutische bedrijven en omvat alle informatie betreffende de lopende initiatieven met betrekking tot medicatieontwikkeling en ondersteuning of opleiding van patiënten en zorgverstrekkers die bepaalde medicijnen gebruiken. Ook de wettelijk verplichte rapportage naar de autoriteiten toe is geautomatiseerd.

UCB is een innovatiegedreven biofarmaceutisch bedrijf met een missie: het leven van mensen met ernstige chronische ziekten (epilepsie, osteoporose, psoriasis, ziekte van Crohn, ….) wereldwijd verbeteren. UCB voorziet in de behoeften van patiënten door waarde te creëren voor de patiënt. Het operationeel model van patiënt naar wetenschap, van wetenschap naar oplossing, en van oplossing naar patiënt, is gebouwd op het begrijpen van de noden van patiënten om zo aansprekende waardevolle voorstellen aan te leveren. Patiënten en zorgverstrekkers spelen dus een actieve rol.

Microsoft Sharepoint Online intranet

UCB maakt in de hele waardeketen steeds meer gebruik van digitale oplossingen. Microsoft SharePoint Online is een verzameling cloud- en webgebaseerde technologieën die het gemakkelijk maakt om digitale informatie op te slaan, te delen en te beheren binnen een organisatie.
Ordina consultants zetten een Microsoft Sharepoint Online intranet op voor UCB’s Patient Support Programs en Patient Centric Initiatives.

De oplossing omvat alle informatie betreffende de lopende initiatieven met betrekking tot medicatieontwikkeling en ondersteuning of opleiding van patiënten en zorgverstrekkers die bepaalde medicijnen gebruiken. Naast een overzicht van de wereldwijde programma’s krijgt men een inzicht in de status van de respectievelijke programma’s: in welke fase bevindt het initiatief zich; wat is het voorziene budget; hoeveel patiënten werken mee; wie zijn de andere stakeholders. Ook de wettelijk verplichte rapportage naar de autoriteiten werd voorzien in de nieuwe toepassing.

Compliant met de FDA CFR 21 part 314.80

Ordina bouwde een flexibele, gebruiksvriendelijke intranetoplossing. Een design conform de UCB huisstijlregels. Een gevalideerde softwaretoepassing compliant met de FDA CFR 21 part 314.80 en Directive 2001/83/EC regelgeving. Zowel onze Microsoft SharePoint als onze Quality&Compliance consultants werkten mee aan dit project. Design, projectleiding, opzet van het platform, data quality management en software validatie volgens de regelgeving binnen de farmasector vielen binnen de scope van de opdracht.