vito1

VITO, Microsoft Azure know-how sharing

VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. VITO had Microsoft Azure in gedachten om kosten-efficiënt schaalbare applicaties te bouwen in de cloud. Het bedrijf had echter geen ervaring met Azure en zocht een partner die hen hier know-how in kon bieden.

VITO ging een nauwe samenwerking aan met Ordina, die hun begeleidde in hun eerste stappen in Azure, en de uitbouw van kennis rond het gebruik en beheer van het Azure platform. Er werd ook kennis gedeeld mbt de Azure Scaffold techniek: het opstellen van een set van regels rond het beheer van Azure resources, naming conventions en best practices.
Ordina’s Microsoft unit hielp VITO inzicht te krijgen in de kosten die gepaard gaan met de verschillende bouwstenen van het Azure platform, op basis van een dashboard. Daarnaast was er ook aandacht voor het opzetten van een beveiligde “express-route” verbinding tussen VITO en een Microsoft Azure datacenter.