Peru1

De Trias Trail: Zuid-Amerikaans avontuur voor het goede doel

Bart Briers

Bart Briers, director Life Sciences bij Ordina, trekt in november samen met 8 enthousiaste Vlamingen de Peruviaanse bergen in voor het goede doel. De groep steunt met de Trias Trail een lokale coöperatieve van aardappelboeren: Coopragos. Ordina geeft Bart en co alvast een zetje, maar ook jij kan je steentje bijdragen …

Trias, een internationale ngo, verbindt wereldwijd gelijkgestemde ondernemers, en helpt zo landbouwers te professionaliseren en hun dromen waar te maken.
Voor de Trias Trail verzamelen deelnemers – waaronder dus onze eigen Bart – sponsorgeld, dat integraal naar de ontwikkelingsprojecten gaat.

Van aardappel tot projectmanagement

Weet jij hoe je aardappelen op een natuurlijke manier vriesdroogt? De Peruviaanse boeren waar de Trias Trail naartoe trekt wel: je teelt ze op hoogvlakten, waar het ’s nachts ijzig koud is, legt ze 14 dagen in een stromende rivier, stampt het vocht eruit met blote voeten en droogt ze tenslotte in de hoogtezon. We zien het Bart Briers nog niet meteen doen…

Hoeft ook niet: als ervaren lesgever en programmacoördinator aan de EHSAL Management School zet Bart zijn eigen talenten in om de boeren te steunen. Hij ontwikkelde een Project Management Simulatie Spel, waarvan de inkomsten integraal naar de Trias Trail gaan: de Vegas E-lympics. Na de try-out sessies voor het goede doel, zullen de Vegas E-lympics de leidraad worden voor de opleiding Projectmanagement aan de EHSAL Management School.

Neem deel aan de exclusieve training

Een handvol gelukkige Ordinezen zijn al ingeschreven voor een try-out-editie van de Vegas E-lympics. Zo steunen wij Bart en de andere avonturiers – en dus ook de landbouwers.
Maar ook jij kan als een van de eersten deze exclusieve training volgen, en tegelijk de Peruviaanse boeren een stevige duw in de rug geven. De training bestaat uit 5 avondsessies, waarin praktische oefeningen en relevante projectmanagementskills de hoofdrol spelen. Ook agile projectmanagement komt aan bod, en uiteraard is er voldoende ruimte om te netwerken.

Zin om, alleen of in groep, de Vegas E-lympics te volgen?

Geen training, wel steunen?

Met een vrije gift op het Trias-rekeningnummer BE45 7363 3333 3389 met als vermelding 201/9000/02726 steun je de aardappelboeren in Peru via de Trias Trail ook.

Voor giften vanaf 40 euro ontvang je begin 2020 een fiscaal attest, waarmee je bijna de helft van jouw gift recupereert.