Foto agile werken

Agile Consulting Services

AgileWorks is de jongste telg in de Ordina-familie, maar wel een team boordevol ervaring. Van scrummasters en agile team coaches tot agile enterprise coaches en businessconsultants: allemaal zijn we gebeten door de agile mindset en hebben we aan agile transformaties meegewerkt. Die ervaring en expertise combineren we met de nodige soft skills om te communiceren, te onderhandelen en om te gaan met change en weerstand. 

Benieuwd hoe onze consultants u kunnen helpen om agile te worden?

Agile enterprise coach:  

Onze agile enterprise coaches ondersteunen klanten die willen transformeren naar een wendbare organisatie, waar innovatie, co-creatie en collaboratie resulteren in een hoge klanttevredenheid.
Tevens begeleiden ze teams naar hoger engagement en tevredenheid zodat betrokken medewerkers bijdragen tot de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie. 
Door hun ervaring met lerende organisaties, hebben ze de juiste tools en vaardigheden ter beschikking om onze klanten te begeleiden in hun beslissingsproces. Ze zijn bruggenbouwers en helpen bij het pragmatisch realiseren van continue waardecreatie, op basis van een visie die door heel het bedrijf gedragen wordt.
Ze ondersteunen de hele organisatie en zorgen er zo voor dat er organisatie breed gebouwd kan worden aan de ‘agile way of working and thinking. Ze staan mee in voor de verdere verdieping van de agile mindset en helpen zo ‘broken scrum’ en ‘agile in name only’ mee de wereld uit. 

Agile team coach: 

Onze agile team coaches halen energie uit het ondersteunen, trainen en coachen van scrum masters, development teams en product owners bij het introduceren en toepassen van een agile framework. Ze begeleiden hen in het iteratief en continu opleveren van maximale business waarde voor onze klanten. 
Met het bekomen van optimale samenwerking in het achterhoofd coachen ze teams om efficiënt te communiceren en om elkaar bij te sturen als gemaakte afspraken niet gerespecteerd worden. 
Evolueren naar zelforganiserende teams die semi-autonoom hun missie vervullen en zichzelf bijsturen op basis van metrics, is hun ultieme ambitie.
Om de performantie en voldoening te verhogen, hechten ze ook veel belang aan het expliciet afspreken van omgangsvormen die eenieder in zijn kracht zet. 

 Scrum Master: 

Onze scrum masters fungeren als leiders met een ‘serve-first’ mindset: ze zorgen dat het team weet wat ze moeten doen, hoe ze het moeten doen, dat ze het ongehinderd kunnen doen, en dat alles efficiënt samenkomt in een harmonieus geheel. En dit elke keer opnieuw, volgens een vaste cadans. 
Op basis van de agile values en principles helpen ze de teams bij het transparant communiceren en het ontdekken en uitvoeren van verbeterpunten. Ze ondersteunen het development team bij het organiseren, plannen en opleveren van hun werk. Dit door het inspirerend faciliteren van de scrum events.
Ze zetten zich dagelijks in voor het creëren van een ‘safe environment’ waar feedback en ideeën vrij kunnen stromen, mensen elkaars sterktes kennen en deze ook inzetten. Zo wordt ervoor gezorgd dat de communicatie optimaal verloopt wat het team sterker maakt. 

Ontdek meer over