Agile Transformation Journey

Stap voor stap groeien naar een echte agile organisatie

Is ‘agile’ een buzzword? Is de term uitgehold? Misschien wel. Maar het concept dat erachter steekt, is dat allerminst. Elke organisatie moet vandaag buitengewoon wendbaar en flexibel zijn om de concurrentie het hoofd te bieden. De experts van ‘AgileWorks’ begeleiden u stap voor stap naar de agile mindset die u daarvoor nodig hebt.

Nieuwe, kleine bedrijven zijn dynamisch en wendbaar. Ze ontwikkelen snel nieuwe producten en diensten en verbeteren die continu en ze schaven hun strategie, businessmodellen en zelfs hun teams permanent bij. Wilt u zich met hen meten, dan moet u dezelfde flexibiliteit aan de dag leggen: denk agile.

Wat is een agile organisatie?

Agile is geen methodologie of proces maar een mindset. Er is zelfs geen draaiboek voor de transformatie naar agile, enkel een vertrekpunt: in alles wat u denkt wat en doet, vertrekt u van ‘waardecreatie voor de klant’. Dat betekent dat u prioriteiten stelt en permanent de impact van uw acties meet en evalueert, waarna u durft bijschaven waar nodig. U staat dus open voor verandering en durft experimenteren (en ook falen). En – niet onbelangrijk – het management controleert niet maar faciliteert.

De voorbije jaren werd agile vooral gelinkt aan softwareontwikkeling. IT is echter maar één schakel in de waardeketen van een organisatie. In onze digitale wereld zien we dat écht succesvolle bedrijven helemaal doordrongen zijn van een agile cultuur: van IT, sales, hr en finance tot het directiecomité.

Er is geen draaiboek voor de transformatie naar agile, enkel een vertrekpunt: in alles wat u denkt en doet, vertrekt u van ‘waardecreatie voor de klant’.

Waarom agile? 7 overtuigende voordelen

Slaagt u erin om los te komen van alle bestaande processen, modellen en cultuur én echt agile te worden, dan zal u:

 1. sneller nieuwe releases of nieuwe producten lanceren
 2. snelle, betere en gedragen beslissingen nemen
 3. productiever werken
 4. uw operationele kosten drukken
 5. de kwaliteit van producten/diensten verbeteren
 6. de klantentevredenheid verhogen
 7. uw medewerkers motiveren

Hoe kan Ordina helpen

Bent u nieuw in de wereld van agile en wilt u aftoetsen hoe agile u kan helpen? Of heeft u al jaren ervaring maar leveren de investeringen in agile niet de verwachte resultaten op? AgileWorks helpt u op weg.

Wij verzamelen experten met jarenlange ervaring in business, IT en agile om u te ondersteunen in elke stap:

 • uw bestaande organisatie en aanbod in kaart brengen
 • een visie/strategie uitwerken
 • concepten en processen definiëren
 • changemanagement en communicatie
 • bepaalde modellen of systemen implementeren
 • continue evaluaties

Maar vergeet niet: agile gaat om continu verbeteren in korte, snelle cycli. Dat geldt ook voor een agile transformatieproject. Elk project is een langetermijnpartnership, gestoeld op vertrouwen – een reis waarbij we durven proberen en bijsturen van zodra nodig.

Waarom Ordina?

 • Een multidisciplinair, high-performance team met uitgebreide kennis, ervaring én softskills
  AgileWorks is een nieuw team binnen de Ordina-groep, maar wel een team boordevol ervaring. Van scrummasters tot agile enterprise coaches, agile coaches en changemanagers: allemaal hebben we onze sporen verdiend in business/IT en met agile projecten. Die ervaring en expertise combineren we met de nodige soft skills om te communiceren, te onderhandelen, om te gaan met change en weerstand, enz.
 • Een pragmatische, down-to-earth benadering
  AgileWorks is niet een team businessconsultants. Dankzij onze kennis en ervaring met de businesswereld, IT en agile verlenen we uiteraard advies en doen we aanbevelingen. Maar ons team heeft ook al heel wat agile projecten begeleid: we kennen de valkuilen en weten hoe we met de uitdagingen moeten omgaan. En daar haalt u voordeel uit.

Benieuwd hoe we uw onderneming kunnen helpen om agile te worden? Contacteer Jörgen voor meer info en referenties.

Meer over

Ook interessant