bi-analytics

BI & Analytics

Data als businesskompas

bekijk ook onze andere proposities

Data is het nieuwe goud. We zijn ervan overtuigd dat data de snelste weg is naar toegevoegde waarde: betere bedrijfsresultaten, geoptimaliseerde processen en een duidelijk zicht op de toekomst. Die data verzamelen, interpreteren en ter beschikking stellen van onze klanten, dat is de missie van Ordina.

VisionWorks

VisionWorks, ons BI & Analytics team, helpt u om een slimme, datagedreven organisatie te worden en uw marktpositie te versterken. Als ervaren spelers op het gebied van data-integratie, -analyse en -wetenschap implementeren de VisionWorks-consultants toonaangevende BI-, big data- en analytische platformen en software, zowel cloudgebaseerd als on-premise. Daarvoor gebruiken ze oplossingen en businessplatformen van onder andere Microsoft, Tableau, Cloudera, AWS, Hadoop, R, Python, Qlik en SAP.

Uw voordeel? Wij zetten data om in inzichten: onze experten zorgen ervoor dat uw data een kompas worden voor uw zakelijke beslissingen.


150. Zoveel dataprofessionals staan elke dag klaar voor uw bedrijf. Daarmee is Ordina de grootste aanbieder van data-analyse en datawetenschap in de Benelux.


Intelligente, datagedreven organisaties (IDGO)

Wij helpen u een intelligente, datagedreven organisatie te worden. Contacteer ons voor:

 • Advanced analytics. We analyseren uw data en ontwikkelen voorspellende en prescriptieve modellen en aanbevelingen.
 • Dataplatformen. We bieden u platformen met nieuwe vormen van dataopslag en -toegang naast traditionele infrastructuren.
 • Datamigratie. We helpen u om uw data te migreren en te integreren. De introductie van een nieuw pakket, meerdere systemen consolideren of een nieuw systeem uitbouwen: het kan allemaal. Ondertussen blijven we steeds waken over de datakwaliteit.
 • Smart asset management (SAM). We zetten voor u een SAM-systeem op waarmee u de assets van uw bedrijf van op afstand kunt beheren. SAM maakt onder meer gebruik van Artificial Intelligence, GEO-ICT en ERP-asset management.

 

Hoe werken we samen?

We kunnen op verschillende manieren samenwerken:

 • Consultancy. Onze professionals realiseren uw datadoelstellingen op korte of lange termijn.
 • Projecten. Onze ervaren teams vertrekken van uw vraag, stellen een projectplan op en werken de oplossing op een agile manier uit.
 • Co-creatie. Onze experts en uw eigen medewerkers vormen samen een team van dataprofessionals die werken op basis van best practices.

Samengevat

 1. Wij brengen traditionele business intelligence, geavanceerde analytics, big data, datavisualisatie en datawetenschap samen.
 2. Wij denken mee en helpen bij het ontsluiten, verwerken, transformeren, visualiseren en analyseren van datasets, ongeacht hun grootte of bron.
 3. Wij integreren feilloos gegevens afkomstig uit verschillende systemen: ERP, CRM, MES, HR, internet, sociale netwerken en sensoren.
 4. Wij maken uw bedrijf GDPR-conform met datamigratie en anonimiseringsdiensten en -oplossingen.
 5. Wij richten ons op de zakelijke gebruiker met efficiënte en gebruiksvriendelijke interfaces: van rapporten tot dashboards, webinterfaces, gebruikersportalen en mobiele oplossingen.

Referenties

Vraag meer informatie over onze projecten in logistiek, media, telco, nutsbedrijven en farmaceutische bedrijven. Onze klanten zijn onder meer Johnson & Johnson, Medtronic, Digipolis, YPTO, Nike, ArcelorMittal, Elia, Essent en Medialaan.