Business Acceleration in Public

Duurzame digitale versnelling voor publieke organisaties.

Steeds meer publieke organisaties worstelen met de snel veranderende wensen en behoeften vanuit burgers, bedrijfsleven en politiek. Informatie, producten en diensten moeten gemakkelijk en snel beschikbaar zijn. Niet langer alleen via websites, maar vooral ook via (mobiele) applicaties, die bovendien moeten voldoen aan eisen op het gebied van security, privacy en toegankelijkheid. Tegelijkertijd is er vanuit uw eigen organisatie een continue vraag naar nieuwe oplossingen om businessdoelen te realiseren. Voor veel publieke organisaties wordt het daarom steeds belangrijker om snel te kunnen inspelen op veranderingen in die vraag, om zo te voorkomen dat ze achterop raken in de digitale transformatie.

Brug tussen businessbehoeften en IT

De Ordina Solution for Business Acceleration in Public helpt publieke organisaties om digitaal te versnellen, zodat u op het gebied van IT kunt blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen en behoeften vanuit de burger en politiek. Dat doen we met het low-codeplatform Mendix, waarmee eenvoudig portalen en (mobiele) applicaties gecreëerd kunnen worden in slechts een fractie van de tijd die traditionele ontwikkelingsmethodes normaal nodig hebben. Het platform van wereldleider Mendix is een van de snelste en makkelijkst te gebruiken low-codeplatformen. Er is voor eenvoudige applicaties geen hoogwaardige IT-kennis benodigd om iteraties uit te voeren. Zo kunt u zelf aan de slag en houdt u zelf controle over uw applicaties.

Zo slaat u een brug tussen business en IT en kunt in samenwerking met onze specialisten snel nieuwe oplossingen ontwikkelen die direct toegevoegde waarde leveren. Onze High performance teams helpen u niet alleen bij het bouwen, testen en implementeren, maar nemen ook beheer en doorontwikkeling van de oplossingen voor hun rekening. Daarmee is uw IT-landschap wendbaar, kunt u altijd adequaat inspelen op de veranderende actualiteit en biedt u een optimale gebruikerservaring met moderne user interface, die ook uw business een boost geeft.

Klantcase: Schiphol Today app

In een hybride high performance team, bestaande uit professionals van Schiphol en Ordina is een nieuwe app ontwikkeld op basis van Mendix. De Schiphol Today app is in een eerste release ontwikkeld voor floormanagers.

Zij beschikken nu in één oogopslag over alle informatie die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Zo zijn ze beter voorbereid, gaat hun werk efficiënter en hebben ze meer tijd voor hun kerntaak: het begeleiden van reizigers. In de app staat waar de floormanager is ingeroosterd, met welke collega’s en wat eventuele bijzonderheden zijn. Bepaalde taken worden direct ondersteund, zoals het melden van eventuele storingen. Doordat dit realtime gebeurt, weet iedereen direct wat er speelt en kunnen ondersteunende servicediensten sneller reageren.

De app is als native app niet alleen enorm gebruiksvriendelijk, hij is ook toekomstbestendig ontwikkeld. Functionaliteiten die ook voor andere doelgroepen binnen Schiphol handig of nodig zijn, zijn ontwikkeld als bouwblokken die ook in andere apps binnen Schiphol kunnen worden ingezet. Lees meer. 

Maud Schijen, Schiphol digital: “We hebben een hele enthousiaste groep gebruikers die zeer te spreken is over de professionaliteit en het gebruiksgemak van de app.

Onze aanpak

Met bijna vijftig consultants in Nederland behoren we wereldwijd tot de top-4 Mendix-leveranciers. Binnen de publieke sector hebben we de afgelopen jaren een gedegen track record opgebouwd met succesvolle Mendix-projecten. Met deze kennis en ervaring hebben we diverse overheidsspecifieke bouwblokken ontwikkeld, waardoor we veilig en snel veel gebruikte onderdelen zoals E-herkenning en de Rijkshuisstijl kunnen toevoegen. Dankzij onze schaalgrootte kunnen we bovendien gemakkelijk opschalen en binnen vrijwel elk IT-landschap een grondige implementatie van het Mendix-platform realiseren. Vanaf dat punt kunnen veel organisaties, al dan niet met hulp van onze experts, zelf van start met hun digitale versnelling. Zodoende biedt Ordina een duurzame oplossing voor de toekomst.