clockwork_hero_

UX & Service design

We create digital products and services

clockwork_logo_Bij Clockwork staan we voor het creëren van digitale ervaringen geënt op businessdoelstellingen, gebruikers- en marktonderzoek en reële gebruikersnoden. We focussen op de vooropgestelde impact – niet op deliverables – en op digitale topkwaliteit.

Clockwork: het UX en Service Design agency van de Ordina groep

Als UX en Service Design agency bieden wij zowel Strategical Design als Executional Design aan.

Strategical Design houdt in dat wij opportuniteiten detecteren die u toelaten om betere digitale ervaringen te creëren. Daartoe maken we gebruik van service design technieken en gebruikers- en marktonderzoek.

Tijdens het Executional Design proces brengen we digitale ervaringen tot leven aan de hand van user experience (UX) design en user interface (UI) design. Dit betekent dat we, op basis van onderzoek en verzamelde data, designs en prototypes gaan uittekenen, itereren, en testen bij gebruikers.

Onze passie ligt in het creëren van producten en ervaringen die zowel datagedreven als mensgericht zijn.

Al onze projecten worden getypeerd door onderstaande aspecten.

 1. UX research
  Of het nu gaat om het (her)ontwerpen van een applicatie of het opbouwen van een dienstenstrategie, wij geloven dat onderzoek altijd een cruciaal onderdeel is van het proces. We zorgen ervoor dat we de context en vereisten volledig in kaart hebben gebracht om aan de belangrijkste business- en gebruikersnoden tegemoet te komen.
 2. Value-driven
  We zijn niet geïnteresseerd in het maken van prachtige maar lege dozen. We streven ernaar om designs te maken die niet alleen mooi, maar ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn en die hun doelstellingen vervullen. Het gaat ons niet om het aantal deliverables; wat voor ons belangrijk is, is ervoor te zorgen dat wat we maken een voelbare impact heeft op iedereen die ermee in aanraking komt.
 3. Design thinking
  Onze methodologie is gebaseerd op design thinking principes. Door middel van design, brainstorming, iteratie, en testen, creëren we ervaringen die niet alleen technologisch uitvoerbaar en economisch levensvatbaar zijn, maar ook een reële meerwaarde vormen voor zowel uw bedrijf als uw klanten en stakeholders.
 4. End-to-end
  Als deel van de Ordina groep kunnen we de designs die we ontwerpen ook bouwen en implementeren. Dankzij de open communicatielijnen tussen Clockwork en Ordina weten we perfect op welke technologische mogelijkheden we kunnen bouwen bij het creëren van producten en diensten en wat de eventuele barrières zijn.

Interesse? Meer weten? Geef ons een seintje!

Meer Clockwork?

Vind ons ook op www.cw.be