bi-analytics

Data Driven Services

Data als businesskompas

Data is de key enabler om digitale acceleratie te begeleiden en  bedrijven te ondersteunen in hun  journey naar een  ‘’Intelligente datagedreven organisatie’’. We zijn ervan overtuigd dat data de snelste weg is naar toegevoegde waarde: betere bedrijfsresultaten, geoptimaliseerde processen en een duidelijk zicht op de toekomst.
Die data verzamelen, interpreteren en ter beschikking stellen van onze klanten, dat is de missie van Ordina.
Uw voordeel? Wij zetten data om in inzichten: onze experten zorgen ervoor dat uw data een kompas worden voor uw zakelijke beslissingen.


150. Zoveel dataprofessionals staan elke dag klaar voor uw bedrijf. Daarmee is Ordina de grootste aanbieder van data-analyse en datawetenschap in de Benelux.


bekijk onze proposities

Hoe werken we samen?

We kunnen op verschillende manieren samenwerken:

 • Consultancy. Onze professionals realiseren uw datadoelstellingen op korte of lange termijn.
 • Projecten. Onze ervaren teams vertrekken van uw vraag, stellen een projectplan op en werken de oplossing op een agile manier uit.
 • Co-creatie. Onze experts en uw eigen medewerkers vormen samen een team van dataprofessionals die werken op basis van best practices.

Intelligente, datagedreven organisaties

Wij helpen u een intelligente, datagedreven organisatie te worden. Contacteer ons voor:

 • BI Foundations en dataplatformen (DataOps): we assessen en bouwen voor u platformen met nieuwe vormen van dataopslag en -toegang naast traditionele infrastructuren.
 • Data Science en Advanced analytics: we analyseren uw data en ontwikkelen voorspellende en prescriptieve modellen en aanbevelingen.
 • Datavisualisatie: visual activation tools: hoe rapportering opbouwen dat ze een actionable effect heeft en blijvend gebruikt zal worden?
 • Enterprise data management: hoe op een business gedreven manier uw data beheren, van data governance tot semantisch data management.
 • Datamigratie: we helpen u om uw data te migreren en te integreren. De introductie van een nieuw pakket, meerdere systemen consolideren of een nieuw systeem uitbouwen: het kan allemaal. Ondertussen blijven we steeds waken over de datakwaliteit.

Samengevat

 1. Wij brengen traditionele business intelligence, geavanceerde analytics, big data, datavisualisatie en datawetenschap samen.
 2. Wij denken mee en helpen bij het ontsluiten, verwerken, transformeren, visualiseren en analyseren van datasets, ongeacht hun grootte of bron.
 3. Wij integreren feilloos gegevens afkomstig uit verschillende systemen: ERP, CRM, MES, HR, internet, sociale netwerken en sensoren.
 4. Wij maken uw bedrijf GDPR-conform met datamigratie en anonimiseringsdiensten en -oplossingen.
 5. Wij richten ons op de zakelijke gebruiker met efficiënte en gebruiksvriendelijke interfaces: van rapporten tot dashboards, webinterfaces, gebruikersportalen en mobiele oplossingen.

Referenties

Vraag meer informatie over onze projecten in logistiek, media, telco, nutsbedrijven en farmaceutische bedrijven. Onze klanten zijn onder meer Johnson & Johnson, Medtronic, Digipolis, YPTO, Nike, ArcelorMittal, Elia, Essent en Medialaan.