Data science

Zo haal je echt waarde uit je data

Is data science een hype? Absoluut niet, al is er een ‘maar’: een data science-project is enkel waardevol en maakt je bedrijf echt slimmer als het juist wordt aangepakt. Daarom focussen wij op relevante sectortoepassingen, en gebruiken we een bewezen aanpak om écht waarde uit je data te halen.

Kunnen we automatisch zwerfvuil monitoren op onze straten? Hoe optimaliseren je je supply chain, om onze goederen vlotter bij je klant te krijgen en CO2 uitstoot te reduceren?
In welke mate kan je je bedrijfsterrein veiliger maken en welke rol speelt AI hierin? Hoe los je het tekort aan technisch personeel in? Het zijn concrete vragen die ons Ordina data science-team recent beantwoordde – mét resultaat …

Havenbedrijf Rotterdam produceert 4% minder CO2 door een betere stroomlijning van de zeeschepen

Bekijk hier het interview met Eline Schoeters en Yoni Geerinck waarin ze over hun werk vertellen als analytics translator bij Ordina.

 

Wat kan Ordina voor je doen?

Data science is een breed studiedomein. Het is vaak moeilijk voor bedrijven om door de bomen het bos te blijven zien. Ordina’s data sciene-team bouwt toepassingen met behulp van AI en machine learning voor sectoren waarvoor ze alle businesskennis in huis hebben.

Ordina data-scientists helpen organisaties om nieuwe businessmodellen en nieuwe vormen van dienstverlening te ontwikkelen op basis van data.

 • Toegepaste AI

Computer visie is de kunst waarbij foto’s en video’s automatisch geïnterpreteerd worden door algoritmes. We realiseerden dit reeds bij inspecties op veiligheid en kwaliteit.
Toepassingen in het domein van advanced forecasting & optimalisatie binnen supply chain, smart linked data om je data dankzij AI vindbaarder te maken zijn ons niet vreemd.

Een voorbeeld? Voor een netwerkbeheerder bouwden we een systeem waarbij een gezin een foto van de meterkast kon opladen. Voorinspectie werd onnodig én men kon zowel de complexiteit en de benodigde onderdelen onmiddellijk inschatten. Deze info wordt ook direct meegenomen in de productieplanning. De klant heeft doorgedreven automatisering én kan zijn (schaars) personeel slimmer inplannen. 

 • AI management & governance

Naast het projectmatig invoeren van data science-oplossingen, adviseren en begeleiden we organisaties om vooral zelf aan de slag te gaan.
Het detecteren van relevante data science opportuniteiten en het inschatten van een realistische ROI blijkt voor klanten immers vaak een lastige oefening.

Een voorbeeld? Voor een overheidsklant voerde Ordina een deel van de data journey uit. Via workshops, aangepast aan de leefwereld van de klant, brachten we IT en business dichter bij elkaar en definiëerden we succesvol een roadmap die later ook budgettair goedgekeurd werd.

 • MLops

Buiten de juiste cases, moet een data science team in een bedrijf ook bezitten over een doordacht ingericht platform dat data science laat floreren.
Zonder slim dataplatform zien we vooral frustraties bij het projectteam, moet elke data science-oefening van nul opgestart en worden mooie proof of concepts nooit geïndustrialiseerd.

Een voorbeeld? Voor het Vlaams media archief is er de wens om video, audio en tekstdocumenten doorzoekbaar te maken. Een combinatie van computer visie, speech-to-tekst, NLP, etc. Het Ordina data science-team ondersteunt hen bij het solution design en slimme keuzes op vlak van SAAS oplossingen.

Onze experts slaan de brug tussen een puur operationele en een louter strategische benadering van data science.


Je bouwde reeds succesvolle toepassingen maar komt niet verder dan
de test- of “proof of concept”-fase?
Je data science-team werkt in isolement en de resultaten zijn niet zichtbaar?
Je algoritmes zitten goed maar de toegevoegde waarde voor de business blijft uit?
Je wil gewoon sparren met een ervaren data scientist?

Neem even contact op?

Kimberly Hermans
Kimberly Hermans
Business Director
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +32 496 03 88 33 Stuur een e-mail

 Waarom Ordina?

 • We helpen je om echt toegevoegde waarde uit uw data te halen
  Onze experts slaan de brug tussen een puur operationele en een puur strategische benadering van data science: onze ondersteuning stopt niet bij een assessment of analyse en gaat verder dan het uitwerken van één specifiek voorspellingsmodel.
 • We zijn een partner, niet een leverancier
  Onze datawetenschappers werken samen met je business en je dataexperts: we luisteren naar je uitdagingen, willen begrijpen hoe je werkt en denken met je mee. Enkel zo kan ons data science-project voor toegevoegde waarde zorgen.
 • Je krijgt de beste ondersteuning, dankzij onze experts
  Ons data science-team bestaat uit ervaren en enthousiaste datawetenschappers met een diverse achtergrond: niet enkel kraks in wiskunde en statistiek maar ook mensen met een businessachtergrond, specialisten in visualisatie en technische experts die onze analyses kunnen verankeren binnen uw bestaande processen.
 • Je kan rekenen op ons multidisciplinaire team
  Datawetenschap gebeurt niet in een silo. Om je sector goed te begrijpen, onze oplossingen te integreren in je bestaande IT-systemen, privacy en security in te bouwen, enz. bundelen we onze krachten met collega’s uit andere businessunits.

 

Bekijk onze andere proposities