Data science

Zo haalt u echt waarde uit uw data

Is data science een hype? Absoluut niet, al is er een ‘maar’: een data science-project is enkel waardevol en maakt bedrijven echt slimmer als het juist wordt aangepakt. Daarom focussen de datawetenschappers van Ordina zich op specifieke sectoren, hebben ze het aanbod scherp afgelijnd en gebruiken ze een bewezen aanpak om écht waarde uit uw data te halen.

Hoe kunnen we de manuele testen bij de productie van een vaccin tot een minimum beperken, zodat ons vaccin sneller op de markt komt? Hoe optimaliseren we de planning van onze supplychain, om onze goederen vlotter bij de klant te krijgen? Welke vragen krijgt ons callcenter van welke klanten en hoe kunnen we het aantal oproepen reduceren? Het zijn concrete vragen die het data science-team van Ordina recent beantwoordde – met succesvolle resultaten.

-32%
Een energieleverancier  krijgt 32% minder telefoontjes – zonder aan dienstverlening in te boeten – dankzij inzicht in de klantennoden.

Wat kunnen de data scientists van Ordina voor u doen?

Omdat datawetenschap zo’n breed studiedomein is, focust het data sciene-team van Ordina op drie sectoren waar Ordina veel ervaring heeft: lifesciences, industrie (supplychain, productie, logistiek, distributie, enz.) en nutsbedrijven. Klanten uit die sectoren helpen we op drie manieren:

 • People analytics:
  Aan de hand van statistiek, data-analyse en algoritmes gaan onze data scientists op zoek naar manieren om de interactie met klanten, patiënten of werknemers te verbeteren – en zo efficiënter te werken, de verkoopcijfers of dienstverlening te verbeteren, enz.

Een voorbeeld? Voor energieleverancier brachten we de types oproepen naar het callcenter in kaart.  Op basis van onze voorspellende modellen (wie belt wanneer en waarvoor) maakte Essent gepersonaliseerde video’s voor zijn klanten, waardoor het aantal telefonische vragen met 32% daalde.

 • Automatisatie en optimalisatie:
  Door data te bundelen, er patronen in te zoeken en er voorspellende modellen op los te laten, helpen we organisaties om hun processen verregaand te automatiseren en te optimaliseren.

Een voorbeeld? Voor een bekend healthcarebedrijf automatiseerden we een labotest met een cytometer aan de hand van datamodellen. Het resultaat: waar een researcher vroeger 40 minuten nodig had per test, is de test nu in 5 minuten afgerond, zonder tussenkomst van de onderzoeker.

 • Data monetization:
  Onze datawetenschappers helpen organisaties om nieuwe businessmodellen en nieuwe vormen van dienstverlening te ontwikkelen op basis van data.

Een voorbeeld? Samen met Proximus ontwikkelden we MyAnalytics, een dienst die anonieme locatiedata van telefoongebruikers verkoopt aan organisaties. De Stad Brussel gebruikt de data bv. om investeringsbeslissingen te nemen (waar komen de meeste toeristen, hoeveel woon-werkverkeer is er, enz.).

Het data sciene-team van Ordina focust op drie sectoren waar Ordina veel ervaring heeft: lifesciences, industrie en nutsbedrijven.

Een unieke aanpak om echt waarde uit uw data te halen

Ondanks de groeiende interesse voor data science, in elke organisatie, mislukken veel data science-projecten. Ze bijven steken in de prototype- of testfase. Of ze worden wel uitgerold maar realiseren de verwachte voordelen niet. Ons data science-team bracht alle pijnpunten van data science-projecten in kaart. Op basis van die inzichten ontwikkelden we een unieke aanpak om uw succes te verzekeren:

Ons data science-team bracht alle pijnpunten van data science-projecten in kaart. Op basis van die inzichten ontwikkelden we een unieke aanpak om uw succes te verzekeren.

 Waarom Ordina?

 • We helpen u om echt toegevoegde waarde uit uw data te halen
  Onze experts slaan de brug tussen een puur operationele en een puur strategische benadering van data science: onze ondersteuning stopt niet bij een assessment of analyse en gaat verder dan het uitwerken van één specifiek voorspellingsmodel.
 • We zijn een partner, niet een leverancier
  Onze datawetenschappers werken samen met uw business en uw eventuele dataexperts: we luisteren naar uw uitdagingen, willen begrijpen hoe u werkt en denken met u mee. Enkel zo kan ons data science-project voor toegevoegde waarde zorgen.
 • U krijgt de beste ondersteuning, dankzij onze experts
  Ons data science-team bestaat uit ervaren en enthousiaste datawetenschappers met een diverse achtergrond: niet enkel cracks in wiskunde en statistiek maar ook mensen met een businessachtergrond, specialisten in visualisatie en technische experts die onze analyses kunnen verankeren binnen uw bestaande processen.
 • U kan rekenen op ons multidisciplinaire team
  Datawetenschap gebeurt niet in een silo. Om uw sector goed te begrijpen, onze oplossingen te integreren in uw bestaande IT-systemen, privacy en security in te bouwen, enz. bundelen we onze krachten met collega’s uit andere businessunits.

Onze experts slaan de brug tussen een puur operationele en een louter strategische benadering van data science.


Benieuwd hoe onze aanpak het verschil maakt?
Contacteer ons team.

Bekijk ook onze andere proposities