Datavisualisatie

Heldere dashboards, verrijkt met aanbevelingen, zodat je de juiste beslissingen neemt

Elke organisatie gebruikt al jarenlang rapporten en dashboards. Maar zorgen die voor relevante informatie of voor waardevolle inzichten? Zorgen die ervoor dat u de juiste acties onderneemt? Complexe datavraagstukken vereisen krachtige dashboards die u begrijpt en waarmee u aan de slag kan. De datavisualisatie-experts van Ordina vertalen uw data naar glasheldere grafieken, tabellen, flowcharts, enz. Meer nog, ze kunnen de visualisaties ook verrijken met gefundeerde aanbevelingen en tips – zodat u zeker de juiste beslissingen en acties neemt.

Traditionele Business Intelligence-rapporten en dashboards brengen interne bedrijfsgegevens in kaart, als basis voor businessbeslissingen. Standaard geeft zo’n dashboard inzicht in de situatie ‘as is’. Voor Ordina gaat datavisualisatie een stap verder: door gegevens uit de meest diverse bronnen te combineren – van historische of realtime bedrijfsgegevens en data van sensoren tot externe data – tekenen we analytische dashboards uit die de juiste info bieden op het juiste moment.

Visuele data verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst.

Wat kunnen de datavisualisatie-experts van Ordina voor u doen?

Wilt u de resultaten van een survey vlot verwerken en duidelijk visualiseren, zodat iedereen eruit leert? Zoekt u als mediabedrijf hulp om een brede waaier data in een heldere infografiek samen te vatten die uw publiek meteen begrijpt? Wilt u bedrijfsgegevens combineren met externe bronnen en deze omzetten in heldere dashboards? Wil uw logistieke team niet alleen weten waar hun trailers zich bevinden maar ook hoe ze het efficiëntst weer kunnen ingezet worden?

Onze datavisualisatie-experts helpen u om data te combineren en te visualiseren. Ons aanbod omvat vier pijlers:

 • We bouwen betrouwbare, toegankelijke en aantrekkelijke rapporten en dashboards
  Zelfs de meest complexe datasets visualiseren we voor u in een overzichtelijk dashboard (rapporten, punt- en staafdiagrammen, infografieken, heatmaps, enz.). Zo nodig, breiden we traditionele tools zelfs uit met zelf ontwikkelde grafiektypes en plug-ins zodat u snel verbanden kan leggen, analyses kan maken en de juiste actie kan ondernemen.
 • We visualiseren uw data en verrijken die met aanbevelingen en tips om jullie business verregaand te activeren.
  Meer dan uw data visualiseren, analyseren we jullie gebruikersnoden en bekijken we hoe we data kunnen aanwenden om slimme acties voor te stellen. Zo kunnen we uw dashboard verrijken met aanbevelingen en tips om uw doelstellingen efficiënter te halen.

Een voorbeeld? Voor een grootbank visualiseerden we de prestatie-indicatoren  die relatiebeheerders krijgen rond verkoopefficiëntie. Meer dan een traditioneel rapport krijgen de relatiebeheerders een up-to-date overzicht van acties die ze kunnen nemen om die verkoopefficiëntie op te krikken, inclusief uitleg bij die aanbevelingen.

 • We combineren uw data op een slimme manier en leggen daarbij de onderliggende patronen bloot.

Een voorbeeld? Domus Medica lanceerde een survey onder Belgische huisartsen om zijn dienstverlening te evalueren. Wij consolideerden de feedback in een infografiek die een duidelijk overzicht gaf van de troeven en werkpuntjes.

 • We delen onze expertise in opleidingen en expert coachingsessies
  Onze visualisatie-experts delen hun kennis en best practices rond datavisualisatie ook graag met uw team, in opleidingen en coachingsessies.

Een voorbeeld? Bij verschillende klanten geeft onze expert Joris geregeld opleidingen rond visualisatie.

Meer dan uw data visualiseren, analyseren we de data ook. Zo kunnen we uw dashboard verrijken met aanbevelingen en tips om uw doelstellingen te halen.

Waarom Ordina?

 •  We zoeken samen met u naar de meest effectieve datavisualisaties
  We gaan samen met uw gebruikers op zoek naar de visualisaties die u nodig heeft en co-creëren onze voorstellen ook samen met uw teams. Uw voordeel: gebruikers gaan met plezier met het resultaat aan de slag en zijn zelfs ambassadeur van de oplossingen.

In vijf stappen naar duidelijke, effectieve visualisatie: ontdek onze methodologie

 • U krijgt de beste oplossing, ervaring en expertise
  Ons datavisualisatieteam bestaat uit ervaren en enthousiaste experts met een diverse achtergrond: analisten met een businessachtergrond die uw verhaal begrijpen, IT’ers die instaan voor het technische luik, enz. Ze weten wat datavisualisatie moet doen, kennen de technologie en hebben ervaring met dataprojecten in de meest uiteenlopende organisaties.
 • U kan rekenen op de back-up van een multidisciplinair team
  Datavisualisatie gebeurt niet in een silo. Wij werken nauw samen met onze data-engineers en datawetenschappers en bundelen ook onze krachten met collega’s van andere businessunits. Zo kunnen we uw rapportering integreren met uw bestaande IT-systemen, rekening houden met bepaalde security-of privacyaspecten of het platform uitbreiden met innovatieve oplossingen op basis van RPA, IoT, AI, enz.

Kijk verder dan datavisualisatie: wil u niet enkel uw visualisatieprocessen maar uw volledige datacyclus – van data verzamelen tot en met rapporten – onder de loep nemen?
Dan roepen we de expertise in van onze ORCA-collega’s (Ordina Reporting Acceleration and Consolidation): zij helpen u om moeiteloos relevante data te verzamelen en die vlot te vertalen naar inzichten.


Benieuwd hoe we uw verhaal visueel kunnen voorstellen
Contacteer ons team.

Bekijk ook onze andere proposities