Hybrid Cloud & IT operations

Het fundament van uw IT-diensten

Wel of niet overstappen naar de cloud is voor veel organisaties allang geen discussiepunt meer. De cloud is één van de meest voorkomende stappen in de digitale transformatie van menig bedrijf. Het succes van een digitale transformatie ligt net in de juiste mix van cloud platformen en eigen systemen te combineren op maat van de organisatie zijn noden. Ordina heeft de nodige expertise om uw organisatie hierin te begeleiden van eigen systemen naar cloud platformen met de nodige aandacht voor beveiliging, adoptie van processen en mensen.

De IT-wereld verandert razendsnel. IT-afdelingen moeten niet langer louter ondersteunend werken, maar ook een strategische bijdrage leveren die zich vertaalt in betere bedrijfsresultaten. Het is daarom cruciaal dat uw infrastructuur, de basis van al uw IT-services, betrouwbaar en efficiënt is. We ontwerpen en implementeren voor u een performante IT-infrastructuur die uw digitalisering perfect ondersteunt.

Met cloud computing beschikt u over de nieuwste software en een optimale cybersecurity. Tegelijkertijd brengen cloudservices voordelen mee als schaalbaarheid, flexibiliteit, en kostenbesparingen. Duurzaam concurrentievoordeel behaalt u door uw cloudstrategie af te stemmen op uw bedrijfsdoelstellingen en specifieke situatie. Ordina kan u hierin ondersteunen. We hebben ruime ervaring in uiteenlopende sectoren.

We weten dat een IT-infrastructuur opzetten meer is dan technologische oplossingen leveren. Een evenwicht vinden tussen uw zakelijke uitdagingen en de technologische mogelijkheden: dat is onze prioriteit. Onze experts hebben kennis van infrastructuur in de brede zin tot specifieke applicaties. Of het nu gaat om Microsoft Azure, Amazon AWS, VMWare virtualizatie, DellEMC opslagsystemen en servers, Cisco netwerken, Veeam backup of moderne werkplekken en Office 365. Engineers, architecten, consultants en projectmanagers werken aan de backbone van uw IT-organisatie. We bedenken en bouwen het fundament voor de toepassing van cloud bij uw organisatie en vervolgens nemen we het functioneel, technisch en applicatiebeheer voor onze rekening.

Kijk hier het interview met Jo Geeraerts, business director Business Platform Services, en Geert, solution architect bij Ordina.

Succesvol zijn in de cloud

Starten met de cloud is eenvoudig. Veel organisaties zijn er inmiddels achter dat het optimaal gebruikmaken van de cloud echter om een aanpak vraagt waarbij de technologie niet centraal staat. Daarom gebruikt Ordina een aanpak waarbij ook de organisatie en processen een plek hebben, de verandering die nodig is voor optimaal cloudgebruik loopt daarmee langs drie assen:

  1. Organisatie en strategie (value discovery)
    Werken in de cloud vraagt om andere structuren en werkwijzen. Rollen verdwijnen en nieuwe rollen ontstaan. De cloud is ondersteunend aan de strategie, die zelf ook aan verandering onderhevig is door doorlopende technologische ontwikkelingen. Dit vraagt om goede begeleiding en afstemming door een ervaren partner.
  2. Processen, applicaties en migratie (value delivery)
    Meerwaarde creëer je vooral met het realiseren en ondersteunen van oplossingen en processen die zonder de cloud niet of moeilijk te ondersteunen waren. Dit heeft gevolgen voor de applicaties die al in gebruik zijn, nog ontwikkeld moeten worden of worden ingekocht als service. Hoe je dit slim en efficient inregelt, beoordelen we in nauw overleg waarna we vervolgens de optimale implementatievorm kiezen.
  3. Continuïteit (value assurance)
    Organisaties onderschatten de hoeveelheid werk die nodig is om continuïteit in de cloud te organiseren. Zo kiezen veel organisaties ervoor om te werken met meerdere clouds en houden ze nog een deel van de infrastructuur in eigen huis. Dit brengt een regie- en integratievraagstuk met zich mee. Werken met meerdere clouds vraagt om kennisopbouw over meerdere clouds of het opbouwen van kennis over tooling die cloudonafhankelijk werkt. Hiervoor zijn specialisten nodig die je intern traint of betrekt van buiten. Aan deze activiteiten hangen dus kosten en competenties die onderdeel zijn van de totale cloudaanpak. Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan zaken als Disaster Recovery, hiervoor is het nodig om vanuit business risico’s de juiste keuzes te maken.

Onze generieke aanpak laten we aansluiten op uw specifieke behoeftes en de huidige situatie. Sommige stappen slaan we wellicht over, omdat ze al zijn uitgevoerd. Of we brengen juist verdieping aan als dat nodig is of we geven een praktische invulling aan een conceptueel plan dat eerder is opgesteld.

Met onze kennis van zowel de business als de cloud, in combinatie met onze pragmatische aanpak en ervaring, is Ordina de ideale partner om u als klant te begeleiden vanuit een navigatorrol en uw cloudstrategie succesvol uit te voeren.

Onze cloudkennis in de praktijk

De afgelopen jaren hebben we organisaties succesvol begeleid in uiteenlopende cloud trajecten.

Ontwerpen van een cloudplatform / landingszone

Ordina heeft voor diverse klanten een cloudplatform ontworpen, gebouwd en beheerd als basis voor het ontwikkelen van applicaties, digitale dienstverlening en moderne (big) datatoepassingen.

Uitvoeren van cloudmigraties

Ordina heeft bestaande klantapplicaties overgebracht van datacenter-omgevingen naar publieke cloudomgevingen. Daarnaast heeft Ordina ervaring met het verplaatsen van complete on-premise datacenters naar de cloud op zowel IaaS als PaaS-niveau.

ERP cloudmigraties

Ordina heeft succesvol bestaande ERP-implementaties van SAP naar de cloud gebracht zonder substantiële, negatieve impact op de business continuïteit. Daarnaast heeft Ordina ervaring met de implementatie en integratie van SaaS in bestaande landschappen.

Databasemigraties naar de cloud

Ordina brengt bestaande MS SQL-landschappen naar Azure om optimaal gebruik te maken van de schaalbaarheid van de cloud.

Cloudontwikkelplatformen

Voor verschillende klanten bouwt Ordina native cloudapplicaties in de cloud, met behulp van automation, pipeline tooling, container platformen en technieken zoals serverless.

Tracking en IoT-platformen in de cloud

Ordina heeft ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van cloudplatformen voor specifieke toepassingen zoals tracking en het Internet of Things.

Onze technologie partners

Microsoft

Ordina is Microsoft Gold Partner voor 12 domeinen waaronder cloud. Voor onze klanten treden we ook op al cloud solution provider (csp) tier 1 zodat ook de cloud consumptie voordelig via Ordina kan lopen

Amazon

Ordina is select partner van Amazon Web Services (AWS) en cloud solution provider.

DellEMC

Ordina is gold partner van DellEMC voor een heel aantal producten uit het portfolio en heeft ook de nodige ervaring om installaties te doen van deze producten.

Veeam

Ordina is Veeam silver propartner en treed ook op als cloud solution procider (csp) om backup managed services aan te bieden.

Cisco

Ordina is ook Cisco select partner voor alle netwerkproducten die nodig zijn in een netwerk omgeving van uw organisatie

VMware

Ordina is VMware advanced partner voor mobility management, server virtualization producten en Master Services Competency in Cloud Native met de nodige kennis in huis voor de installatie en beheer ervan.

Meer informatie of vragen?

Jo Geeraerts
Jo Geeraerts
Business unit manager
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +32 496 59 65 74 Stuur een e-mail