dienst-supply-chain-optimization

Supply Chain Optimization

Planning solutions, manufacturing operations management en optimalisatieoefeningen

Bij Ordina staat een team van 40 SCO-consultants voor u klaar met jarenlange ervaring inzake Planningsoplossingen, Manufacturing Operations Management (MES) en Optimalisatie. Zij helpen u de juiste (software)keuze te maken en kunnen instaan voor de implementatie en begeleiding naar een succesvolle ingebruikname. En ze zorgen ervoor dat uw oplossing langdurig probleemloos functioneert en evolueert.

Referenties

Ordina’s Supply Chain Optimization (SCO)-team helpt u om complexe processen inzichtelijk te maken en optimaal aan te sturen. Danzij onze oplossingen neemt u onderbouwde beslissingen, met het oog op maximale efficiëntie.

Daarvan kunnen bedrijfsklanten uit de meest uiteenlopende sectoren getuigen – zowel in de Benelux als erbuiten – zoals bPost, G4S, Ewals Cargo Care, USG StartPeople, Hager, Aperam, France Télévisions, Familiehulp, Eurotunnel, PSA Antwerp, Jan De Rijk Logistics, Colruyt Group – Symeta, OCP, ISS, Brussels Airport, Belgische Douane, Punch Powertrain, Janssen Pharmaceutica en ArcelorMittal. Lees onze klantencases of neem contact op voor meer informatie over onze projecten.

Planning Solutions

Mensen en middelen zo efficiënt mogelijk inplannen zonder verlies van kwaliteit en klantenservice? Een delicate evenwichtsoefening. Het Ordina SCO-team is een topspeler in planningsoplossingen. Onze consultants optimaliseren en vereenvoudigen uitdagende planningspuzzels met krachtige en robuuste oplossingen die kritische businessprocessen ondersteunen.

We streven ernaar dé referentie te zijn in de Benelux voor alle facetten van het planningsspeelveld: in demand planning en forecasting, Sales & Operations Planning (S&OP), netwerk of supply chain planning, Master Production Planning, Detailed Scheduling, logistieke en transportplanning, personeel en field-service planning.

We starten vanuit uw vraag of behoefte, los van bepaalde producten of technologie. Voor de implementatie van planningssoftware werken we samen met technologiepartners zoals Quintiq, IBM en Rob-Ex. Van Quintiq, de marktleider in Supply Chain Planning & Optimization (SCP&O) software, zijn we trouwens platinum partner. Quintiq’s visie? Alle planningsvraagstukken, hoe complex ook, oplossen op basis van één enkel flexibel platform.

Manufacturing Operations Management

MES-oplossingen stellen bedrijven in staat hun ERP-investeringen te optimaliseren. MES automatiseert de informatiestromen tussen de administratieve ERP en de logistiek- en productiebeheersystemen. Administratieve systemen worden real-time gevoed met correcte en actuele werkvloerinformatie, en via heldere rapporten krijgen beslissingnemers direct inzage in de werking van het logistieke of productieproces; de basis voor trajecten van continuous improvement.

Manufacturing Operations Management (MOM) is een globale aanpak, die alle aspecten van het productieproces overziet. De focus ligt niet alleen op efficiëntieverhoging, maar ook op kwaliteit, tracebility, proces monitoring, operator workflow en energiemanagement.
Ordina’s SCO-team werkt samen met onder meer GE Automation en Phoenix Contact. En het ontwikkelde zelf iMESure: een innovatief platform voor manufacturing operations & intelligence. iMESure is een modulaire oplossing op basis van best practices en inzetbaar bij een brede groep van productiebedrijven. Hiermee kan u zonder zware investeringen prestatieverbeteringen en kostenbesparingen realiseren.
Naast adviesverlening – ook inzake nieuwe ontwikkelingen rond Industrie 4.0, “Factory of the future”, of Industrial Internet of Things (IIot) – implementeert en beheert ons SCO-team kwalitatieve en robuuste MES-oplossingen in veeleisende omgevingen.

Optimalisatie

Het maken van de juiste keuzes bij complexe vraagstukken overtijgt soms het bevattingsvermogen. Meer en meer doen bedrijven een beroep op optimalisatiemodellen om hun beslissingen te ondersteunen. Zo krijgen zij toegang tot een gamma wiskundige en algoritmische technieken die hen helpen om tot een optimaal resultaat te komen.

Ordina’s Optimization-as-a-Service zet professionals in die uw complexe businessvraagstukken kunnen vertalen in een optimalisatie-oefening. Deze experten hebben een achtergrond in wiskundige optimalisatie, operationeel onderzoek, informatica en/of kunstmatige intelligentie. Zij hebben theoretische kennis van optimalisatie en ervaring met de toepassingsmogelijkheden en beperkingen. Op die basis slagen ze erin verbetertrajecten te realiseren in tal van domeinen: ze helpen klanten bij het besparen van grondstoffen, energie of kapitaal, bij het verhoging van leverbetrouwbaarheid, snelheid of capaciteit, bij het bereken van een optimale prijszetting, enz.…

Complexe vraagstukken met grote weerslag op uw resultaat? We worden graag uitgedaagd.