Digitaal accelereren? Meet the Ordina-expert

Een supervlotte babbel, een heldere visie en tonnen ervaring: Erwin Van der Taelen, digital transformation manager bij ons Business & Consultancy (Buscon)-team charmeert zelfs de meest kritische prospect. Toen Erwin in 2018 besloot om zijn job bij Ordina om te ruilen voor de rol van CIO bij Corona Direct was het even slikken voor het team. Maar hij kwam terug. “Vanuit een visie en strategie in co-creatie met klanten en high performance teams technologie inzetten om een positieve verandering en tastbare meerwaarde te creëren, dat is wat ik het liefste doe.”

Na zijn geslaagde informaticastudies, wist Erwin niet exact welke richting hij professioneel wou inslaan. Wel had hij toen reeds het besef dat hij zijn dagen niet wou vullen met puur technisch werk. “Ik was geboeid door technologie maar nooit ten behoeve van de technologie. Dus ik voelde mij dikwijls een misfit tussen de andere IT-studenten”, lacht hij. “Het zoeken op de nullen en eentjes was niet helemaal mijn ding. Maar ik vond het wel super om te zien hoe je met technologie de maatschappij beter kan maken. Dat is ook de rode draad geworden in mijn ondertussen 30-jaar-lange loopbaan: realisaties neerzetten die meerwaarde brengen, die een positieve verandering teweeg brengen, samen met mensen.”

Hoe kan technologie de maatschappij beter te maken? Die vraag staat centraal in mijn loopbaan – al 30 jaar lang.

Geen hiërarchie maar consultancy

In zijn zoektocht naar die impact kwam Erwin in de bankwereld terecht, waar hij jaren als ICT-project- en programmamanager werkte bij ING en Euroclear. Aansluitend ging het naar AXA en Colruyt Group, waar hij departementshoofd IT werd. Tot slot werd hij CIO bij Corona Direct. “Ik droeg vanuit mijn senior management rol de laatste 7 à 8 jaren bij tot de digitale transformatie in deze bedrijven. Dat was boeiend, maar na een aantal jaren begon het te knagen: routine geeft mij geen comfort, maar drijft me naar nieuwe horizonten van uitdagingen en mezelf op regelmatige tijdstippen in vraag durven stellen en ‘heruitvinden’.”

Ordina: een solide zeilboot

Het aanbod van grote consultancybedrijven sloeg Erwin af. Hij koos Ordina. “Geen tanker, geen sloep maar een solide en tegelijk wendbare zeilboot. Zo zag en zie ik Ordina”, legt hij uit. “Op een zeilboot is iedereen druk in de weer, zonder veel poespas. Initiatief en inzet wordt aangemoedigd. Natuurlijk krijg je soms rood licht, maar daar leer je dan van. Bij Ordina gaat het net zo.”

Als transformation manager bij de Buscon-unit begeleidde Erwin een internationale strategische ERP-implementatie voor retailer Boortmalt, en stond hij Lidl & Proximus bij in hun digitale transformatie. “Toen ik de allereerste keer met Lidl directie in gesprek ging , was ik even onder de indruk van het slidedeck van een concurrent dat toen op tafel lag. De CIO vroeg me hoe we de digitale transformatie (ERP implementatie) concreet zouden aanpakken en hoe we Lidl konden ontzorgen. Aan de hand van gerichte vragen, begon ik vanuit de dialoog op een whiteboard de aanpak uit te tekenen zonder enige voorbereiding. De visie en aanpak bleek een schot in de roos, waardoor Ordina de opdracht binnenhaalde.Dat zijn leuke ervaringen.”, vertelt hij.

Een zeilboot is solide en toch wendbaar. Iedereen is er druk in de weer, zonder veel poespas. Bij Ordina gaat het net zo.

Het belang van hands-on

“Hoogdravende strategieën en fancy slides zijn niet mijn ding, en ik merk dat klanten ook meer en meer op zoek zijn naar een hands-on aanpak en eenvoud”, gaat Erwin verder. “Een klant begeleiden in zijn digitale transformatie betekent voor mij zoeken hoe je vanuit een visie en strategie technologie kan inzetten om meerwaarde voor de klant en organisatie te creëren. Om dat goed te doen, kom je niet aanzetten met academische uiteenzettingen. Ik denk graag na over visie en strategie, maar sta even graag met mijn voeten in de modder. De ervaring met de praktijk is en blijft essentieel bij vele zaken. Ook bij het realiseren van een digitale transformatie. Je moet met mensen rond de tafel zitten, overleggen, de handen in elkaar slaan en volop gebruikmaken van de sterktes van iedereen die betrokken is. En er bovendien voor zorgen dat mensen in hun kracht komen te staan waardoor je een ‘1+1 = 3’ dynamiek creëert.”

Lidl apprecieerde Erwins aanpak en boden hem enige tijd later een opportuniteit als CIO aan. Hier werd geen vervolg aangegeven. Erwin ging kort daarna wel overstag voor het voorstel van verzekeraar Corona Direct. “Corona Direct als directe verzekeraar is een middelgrote onderneming waar ik mee de koers zou bepalen. Dat sprak me aan en dat liep ook heel goed, tot er recent organisatorische verschuivingen kwamen. De nieuwe leiderschapsstijl strookte minder met mijn overtuiging.”

Je moet met mensen rond de tafel zitten, overleggen, de handen in elkaar slaan en volop gebruikmaken van de sterktes van iedere betrokkene.

Evolutie naar een waardegedreven organisatie

Na enige reflectie klopte Erwin weer bij Ordina aan, waar hij nog altijd contact mee had. Bij Corona Direct had hij onder andere zelfs nauw samengewerkt met Mark Vandenwauver en zijn team van de Security & Privacy-businessunit. Ordina verwelkomde Erwin enthousiast ! Erwin op zijn beurt was blij verrast om te zien hoe Ordina in nauwelijks twee jaar fors was geëvolueerd: “Ik droeg Ordina altijd een warm hart toe maar miste in mijn eerste jaren wat medior- en seniorprofielen om mee te sparren. Pas op, ik werk supergraag met jonge mensen maar ik geloof ook sterk in de kracht van diversiteit, qua expertise, achtergrond en leeftijd. Daar heeft Ordina duidelijk werk van gemaakt. De strategie 2022 die we nu nastreven, past ook helemaal bij mijn visie: we moeten waarde creëren voor onze klanten, aan de hand van technologie “ahead of change” . Dat maakt onze job ook een stuk uitdagender. En daar haal ik energie uit.”

De strategie 2022 die we nu nastreven, past helemaal bij mijn visie: we moeten waarde creëren voor onze klanten, aan de hand van technologie.

Cross-unit de krachten bundelen

Erwin combineert zijn job van senior digital transformation manager weer met de rol van (practice) head of PMO (project management office), net als in 2016. Al snel kwamen Bart Briers en Sven Mus van het Quality & Compliance-team bij hem aankloppen voor advies : hun klant UCB Pharma worstelde met IT governance : “De CIO wil de effectiviteit en efficiëntie verbeteren wegens diverse knelpunten. We hebben geluisterd en hem een value propositie voorgelegd om het IT governance proces te optimaliseren. Daar werken we ondertussen met drie experten aan, cross-unit, en daar komen binnenkort concrete verbeterinitiatieven uit. Dat toont duidelijk aan dat Ordina veranderd is: experts uit verschillende expertise domeinen die de krachten bundelen en één solide, strategisch verhaal met kennis terzake brengen, dat is toch wel een vernieuwend en krachtig gegeven.”

Terug naar de schoolbanken

“De voorbije jaren heb ik af en toe getwijfeld aan wat mijn plaats is van waaruit ik het best meerwaarde kan leveren en bijdragen. Daar ben ik nu uit: de pet van Ordina management-consultant past me het best. Ik draag veel meer bij als management consultant en beleef er ook meer plezier aan. Het plaatje klopt !”, aldus Erwin.

Wat niet betekent dat hij vanaf nu stilzit. Sinds het najaar van 2020 volgt hij een master of Science in Enterprise Architecture , een initiatief van universiteit Gent & IC Institute: “Digitale transformatie is een constante. Ik voel en zie om me heen hoe alles steeds sneller evolueert, en daar wil ik verder op inzetten. De voorbije 30-tal  jaar heb ik altijd al de brug geslagen tussen IT en business veelal vanuit diverse management posities, maar ik bekijk alles toch nog te vaak doorheen een ICT-lens. Dankzij de opleiding hoop ik als organisatie-architect meer inzicht te krijgen in nieuwe businessmodellen, businessarchitectuur, ecosystemen, enz.”

“Het leven is een leer – en groeitraject ! Als ik erop terugkijk is het vanuit de verwachting naar mezelf dat ik al mijn talenten tenvolle benut heb en ook meerwaarde heb teruggegeven aan mijn klanten en de maatschappij. Het klinkt wellicht een beetje filosofisch, maar het is waar ik voor sta als mens en mijn levensfilosofie.”, besluit Erwin.