Jenthe-blockx

Een duw in het water, met zwembandjes

Jenthe Blockx

Jenthe Blockx’ carriere bij Ordina staat nog in haar kinderschoenen: sinds september is de 26-jarige filmfanaat er aan het werk als digitaal strateeg. In deze korte Q&A licht hij zijn eerste weken toe.

Wat was je eerste indruk toen je bij Ordina binnenkwam?

Jenthe: “Sollicitatiegesprekken zijn vaak onwennig en stroef. Bij Ordina was dat niet het geval: in een rustige omgeving praatte ik met mijn werkgever honderduit over de uitdagende jobinhoud, maar ook over niet-werkgerelateerde zaken. De toon was meteen gezet, en enkele weken later kon ik beginnen.”

Wat houdt je functie in?

“Ik ben digitaal strateeg in team Clockwork. Om het maximum uit digitale oplossingen te halen, moeten ze op een correcte en eenvoudige manier gebruikt kunnen worden. Je kan het vergelijken met Facebook: stel dat je honderden stappen zou moeten doorlopen om een vriend toe te voegen, dan zou het platform nooit zo succesvol zijn. Team Clockwork koppelt daarom aan elke technische oplossing een weloverwogen strategie en uitgetekende user experience, zowel voor onze klanten, als voor de eindgebruiker. Enkel zo kunnen de tools een meerwaarde bieden.”

Ben je, na deze eerste weken, al helemaal ingewerkt?

“Op mijn tweede dag werd ik al meegenomen op twee projecten, dus ik heb mijn handen zeker al vol. Ik werd meteen in het water gegooid, maar zeker niet zonder zwembandjes: het hele team ondersteunt mij, en ik kan bij mijn collega’s en leidinggevende terecht met vragen.”

Wat maakt Ordina uniek?

“Het valt me op hoezeer iedereen met beide voeten op de grond staat. We zijn dan wel een groot bedrijf, maar berusten in ons succes doen we zeker niet. We zijn ambitieus, maar tegelijk ook bescheiden. Dat zorgt voor een aangename sfeer, met gezonde druk en mooie prestaties, en tijd voor een babbel of een pintje na het werk.”