koen-luyten

Een frisse duik in agile development

Koen Luyten

Als Koen Luyten ergens voor gaat, dan duikt hij er met hart en ziel in. Niet alleen in zijn vrije tijd, als diepzeeduiker, maar ook als .NET-consultant en practice manager bij Ordina. Onlangs vierde hij zijn 9e werkverjaardag – het ideale moment om te ontdekken wat hem drijft.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Koen: “Ik volgde een bacheloropleiding toegepaste informatica in Gent, en aan het einde van het schooljaar is Ordina aan geïnteresseerden een aantal dagen les komen geven. Door de combinatie van technische kennis en focus op persoonlijke groei was ik meteen verkocht. De voorbije 9 jaar heb ik het bedrijf sterk zien groeien, maar de groepssfeer en de focus op persoonlijke ontwikkeling zijn vaste waarden gebleven.”

Hoe draag je zelf bij aan de persoonlijke ontwikkeling bij Ordina?

“Als practice manager help ik collega’s bij het verwezenlijken van hun ambities. Ik onderzoek welke opleidingen geschikt zijn voor onze mensen, en of die passen binnen de overkoepelende strategie van Ordina. Daarnaast zorg ik er ook voor dat we goed vertegenwoordigd zijn op internationale conferenties.”

Welk project is je tot nu toe het meeste bijgebleven?

“Als consultant heb je het voordeel om aan heel wat verschillende opdrachten bij verschillende klanten te kunnen werken. Je leert uit elke opdracht, maar mijn één project bij Eandis zal mij altijd bij blijven als een keerpunt in mijn carrière. Ik maakte er deel uit van een Scrum-team, dat voor het grootste deel uit senior consultants bestond. Tijdens deze periode deed ik niet alleen heel veel technische kennis op, maar leerde ik ook hoe je agile kan werken met een groot team. Deze ervaring heb ik in daaropvolgende projecten kunnen gebruiken wanneer ik als Scrum-master fungeerde.”