tim-vierbergen

Een haven voor techfanaten

Tim Vierbergen

Tim Vierbergen (34, revaliderend sportfanaat) is full-stack developer en hoofd van het competence center ‘continuous integration & delivery’. Al bijna vijf jaar leeft hij bij Ordina zijn passie voor all things technology uit. Waarom hij in Mechelen zijn anker heeft uitgeworpen, vertelt hij u zelf.

Welk traject heb je afgelegd bij Ordina?

Tim: “Ik ben begonnen bij Ordina als back-end developer, maar groeide al snel door naar full-stack. Vandaag werk ik onder meer bij het Port of Antwerp (Antwerpse Havenhuis). Daar creëer ik samen met het team een communicatietool die de samenwerking tussen de bemanning van sleepboten en de centrale efficiënter moet maken.”

Wat vind je bijzonder aan je job?

Tim: “Naast developer ben ik sinds begin 2017 ook hoofd van het competence center ‘continuous integration & delivery’. Dat is een groep van collega’s die zich specialiseert in de beheersystemen voor het automatisch testen en opleveren van software. Heel technische materie, maar als technologiefanaat hoor je me zeker niet klagen. Zo ben ik altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bovendien vind ik het fantastisch dat mijn werkgever de mogelijkheid biedt om op die manier bij te leren.”

Hoe zou je de teamgeest bij Ordina omschrijven?

Tim: “Binnen het kader van de competence centers geven we vaak workshops aan elkaar en aan andere groepen om nieuwe inzichten te delen. Dat gebeurt altijd in een heel losse en vriendschappelijke sfeer. We bestellen pizza of chinees, en daarna volgt een boeiende sessie rond een relevant onderwerp. Op die manier breiden we niet alleen onze kennis uit, maar creëren we ook een goeie band met collega’s. We drijven elkaar echt vooruit op een gezonde, competitieve manier.”