erwin-van-der-taelen

Een werkplek voor de gedreven duizendpoot en creatief hervormer

Erwin Van der Taelen

Erwin Van der Taelen (50) is gedreven in zowat elk opzicht: hij is toegewijde papa van vier dochters, ‘verslaafd’ aan zijn dagelijkse 15 km hardlopen, én gepassioneerd leidinggevende bij Ordina. Als transformation & strategic manager begeleidt hij uitdagende en complexe transformatieprogramma’s, en als competence lead PMO stimuleert hij projectmanagers om het beste van zichzelf te geven. Een korte Q&A.

Wat doe je precies bij Ordina?

Erwin: “Onder het motto ‘de enige constante is verandering’ sta ik klanten bij in hun digitale transformatie. Zo adviseer ik o.a. IT Proximus bij het opzetten van een nieuwe visie en strategie. Concreet ondersteun ik hen door de vertaalslag te maken van hun huidige werkwijze naar een flexibele en competitieve aanpak die in lijn ligt met hun nieuwe strategie.
Bottom line: ik help IT organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden, zodat ze met hun business meerwaarde aan eindklanten kunnen blijven bieden. Ik beschouw mezelf in dat opzicht als een ‘creatief hervormer’ en duizendpoot. Op dagelijkse basis doe ik een beroep op mijn leiderschapsvaardigheden, ervaring in organisatieverandering en innovatie, en inzicht in bedrijfsprocessen en IT-systemen.”

Hoe zie jij Ordina?

“Ordina bewijst zichzelf als robuuste en tegelijk wendbare zeilboot met een duidelijke koers. Hier zijn zoveel diverse talenten aanwezig! Ordina is een bruisende, innovatieve organisatie die onder meer sterk investeert in junior- en medior-profielen. En als competence PMO lead draag ik met plezier bij tot hun ontwikkeling. Persoonlijk geloof ik sterk in deze gedachte: ‘trek niet aan een bloem om haar te laten groeien, maar geef ze licht, een goede ondergrond en voeding, en ze bloeit vanuit zichzelf’. Zo creëert ook onze competence center-werking de perfecte omstandigheden voor persoonlijke groei.”

Wat maakt Ordina zo uniek als werkgever?

“Ik hou van avontuur en verandering. Ik zoek graag uitdagingen op, en ik blijf het liefst constant in beweging. Daar speelt Ordina goed op in. Ik krijg immers complexe opdrachten toegewezen en kan daarbij ook de rol van people manager op mij nemen. Het geeft me zoveel energie om mensen hun talenten te zien ontdekken en ontwikkelen! En dat creëert enkel meerwaarde voor onze klanten. Een prachtige invulling van onze Ordina-slagzin ‘ICT voor mensen’.”