Tom-Colpaert

Eigen initiatieven worden enorm gewaardeerd

Tom Colpaert

Tom Colpaert (26), sportieveling en recent gestart als business analyst bij Ordina, gaat geen enkele uitdaging uit de weg. “Ik ben als consultant begonnen omdat ik maar niet kon kiezen tussen mijn vele interesses. Vooral Ordina lijkt dat goed te begrijpen: bij hen kan ik alle richtingen uit. Je krijgt daarbij zelfs alle mogelijke ondersteuning. Zo belt mijn manager me geregeld op om te horen hoe mijn projecten verlopen, en kan ik opleidingen volgen om mezelf als business analyst te blijven ontwikkelen.”

Toms eerste project bij Ordina is meteen een schot in de roos. “Heel interessant: voor een bank in Gent lijst ik de vereisten op om MiFID II-compliant te zijn”, vertelt hij. “Ik vertaal die voorwaarden naar technische termen, waarmee de medewerkers bij de bank dan aan de slag kunnen. Op die manier vermijdt de bank niet alleen boetes, maar beschermt én informeert hij zijn klanten op een correcte manier.”
De sfeer bij Ordina omschrijft Tom als open en bevorderlijk: “Ik heb het gevoel dat iedereen er volledig zichzelf kan zijn. Mijn collega’s zijn gepasioneerd door hun vak, en gaan volop achter hun dromen aan. Persoonlijk voel ik me er gewaardeerd – iets wat toch wel motiveert. Heb ik een idee of voorstel, dan maakt mijn manager graag tijd vrij om het te bespreken. Ik kijk dan ook constant uit naar wat mijn volgende project kan zijn. Ik ben blij dat ik met Ordina een werkgever heb gevonden die me daarin 100% begrijpt.”