22th Public sector congres De digitale ambtenaar / Le fonctionnaire numérique

Public sector congres ‘De digitale ambtenaar’

02 Apr 2019

Ordina @ overheidscongres

De inzet van Robotic Process Automation is typisch een oplossing voor werkzaamheden die (te) kostbaar zijn om structureel te automatiseren in de verschillende systemen en eventuele externe applicaties. Naar schatting zijn zo’n 27% van de processen binnen publieke administraties eerder van repetitieve, routinematige en administratieve aard, waardoor Robotic Process Automation (RPA) dus uitermate geschikt is voor het automatiseren en optimaliseren van bestaande processen bij de overheid.

Hoge volumes gegevenstransacties? Data security uitdagingen? Gestandardiseerde processen? Software robots nemen  handmatig, tijdrovend, repetitief werk uit handen van medewerkers.

Ordina’s RPA Business unit begeleidt klanten bij het definiëren en implementeren van concrete RPA business cases.
Vanuit onze ervaring weten we welke stakeholders u bij uw project moet betrekken en wat de kritische succesfactoren in robotisering zijn.

Wij maken graag kennis met u tijdens het Overheidscongres van 2 april.

Volg ook de lezing “Robotic Process Automation (RPA), de vierde industriële revolutie” van onze Ordina RPA expert, Tom De Mayer.

Meer info vindt u hier.


Hierbij alvast 3 redenen om RPA te overwegen:

  1. RPA automatiseert processen vanuit de gebruiker en bespaart kosten. Minder fouten, minder administratief personeel en een hogere medewerkerstevredenheid.
  2. RPA stelt uw bedrijf in staat om sneller digitaal te transformeren zonder grote aanpassingen aan uw legacy back-end systemen en andere toepassingen.
  3. Uw organisatie kent een efficiëntie- en procesverbetering. Een extra stap richting operational excellence.