Training
Agility in HR (ICP-AHR)

De rol van HR bij Agile transformatie

09 Dec 2020 - 10 Dec 2020 09:00 - 17:00 Ordina Mechelen

Verleg je focus van het managen van human resources naar het leiden en ondersteunen van resourceful humans in je organisatie.

Training: Agility in HR (ICP-AHR) – De rol van HR bij Agile transformatie

 


Een tweedaagse opleiding voor:
HR managers, HR Business Partners, HR professionals, lijnverantwoordelijken, operational & business managers, agile coaches, consultants, en consulting managers in zowel de private als publieke sector.

Prijs: €1500 excl BTW (early bird tarief: €1250 tot 15 november)


 

Voortdurende veranderingen, nieuwe trends, onverwachte ontwikkelingen in onze maatschappij zorgen voor complexe uitdagingen in onze bedrijven. Op de werkvloer én in de board room.
Een veranderende en soms zelfs disruptieve context vereist soms maximale flexibiliteit, wil men als organisatie relevant en succesvol blijven. De innovatieve kracht en inzet van medewerkers is key.

Hoe kan deze kracht ten volle benut worden?
Hoe weet je of mensen geëngageerd blijven en zich gewaardeerd voelen?
Hoe zorg je ervoor dat de neuzen steeds in dezelfde richting staan?

Vooruitstrevende bedrijven laten de HR-rol evolueren naar een meer coachende rol die alle mensen dient, en niet enkel het management en de shareholders. Hoewel deze veranderde kijk op de formele HR-rol nog steeds niet volledig mainstream is, experimenteren veel organisaties met alternatieve structuren, werkwijzen (zoals Scrum) en tools die een echt Agile-cultuur tot bloei brengen.

Of je nu HR manager, lijnverantwoordelijke, team coach of een HR professional bent, als je in een bedrijf werkt dat de Agile waardestructuur omarmt, is het belangrijk om vat te krijgen op hoe de people strategy en de people operations moeten veranderen.

Hoe veranderen we prestatiebeheer, werving, leren en ontwikkeling, beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden en de manier waarop we enquêtes over medewerkersbetrokkenheid uitvoeren?

Wat zijn de specifieke vaardigheden die we nodig hebben om een ​​agile transformatie uit te voeren vanuit het perspectief van mensen? En is er in de toekomst nog steeds behoefte aan successieplanning?

Schrijf je in voor de opleiding Agility in HR (ICP-AHR)

 • P.S. de deelnamekosten (1500,-Euro) zijn exclusief 21% BTW. Catering en documentatie voor de 2 dagen zijn in de prijs inbegrepen. Deze tweedaagse klassikale opleiding is “COVID-19 proof”. Ordina volgt de door de nationale veiligheidsraad opgelegde maatregelen strikt op en voorziet bij eventuele verstrengingen volwaardige alternatieve oplossingen.
  Na het volgen van deze training ontvangt u Certificaat in Agility in HR van ICAgile.

Tijdens de opleidingstweedaagse behandelen we volgende topics:

 • Hoe zat dat ook al weer met het Agile Manifesto – en wat betekent dat nu eigenlijk allemaal?
 • Hoe creëer je een structuur en cultuur waarmee je organisatie de uitdagingen van de toekomst in de ogen kan kijken?
 • Welke Agile practices en frameworks kan je inzetten om van je teams echte “agile” teams te maken, en op die manier een nieuwe manier van werken introduceren in de organisatie?
 • Hoe draag je als HR een veranderende mindset over naar je organisatie? En hoe zorg je ervoor dat elk van de HR processen deze mindset ondersteunen?
 • Welke tools kan je gebruiken als hefboom om de energie, de motivatie en de resultaten van je medewerkers en je team te optimaliseren?
 • Hoe kan je van je medewerkers gemotiveerde stakeholders maken? En zo ook waardecreatie en klantervaring verbeteren?
 • Welke impact heeft dit op je rekruteringbeleid?
 • Hoe creëer je teams met gepassioneerde, loyale en vervolmaakte mensen?
 • Welke bedrijven namen al het voortouw, en hoe passen zij dit toe?

ICAgile Learning Outcomes:

 • HR en de ondersteunende rol van HR bij Agile transformatie in organisaties
 • Performance management en goal setting
 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Functierollen – zijn deze nodig in de toekomst?
 • Medewerkersbetrokkenheid op een flexibele manier
 • Talentwerving en de kandidaatervaring
 • Onboarding
 • Agile leren
 • Agile mindset is de verantwoordelijkheid van HR
 • De veranderende rol van HR
 • Praktische tools, sjablonen en oefeningen voor HR en managers
(Deze leerdoelen vormen de leidraad van de opleiding. Ze bepalen ook wat aan bod komt in de schriftelijke opdracht die na de training zal leiden tot de ICP-AHR certificatie.))

 

Tijdens de training krijg je een werkboek, alsook het boek Agile People – A Radical Approach for HR and Managers (That Leads to Motivated Employees) van auteur Pia-Maria Thorén, de trekker van de Agile People groep, en een inspiratie voor alle Agile People HR-instructeurs.

foto Michaëla Broeckx
Michaëla Broeckx
Agile Enterprise Coach

Facilitator

Michaëla Broeckx, een Agile coach met focus op waarde en de menselijke aspecten van werk. Ze is toegewijd aan Agile & Scrum, niet alleen als een mindset en raamwerk voor het leveren van gezamenlijke waarde, maar ook vanwege hun algemene kwaliteit als manieren om hardnekkige gewoonten en structuren af ​​te leren die ons zouden kunnen verhinderen efficiënt te werken en te leren.

Michaëla heeft gedurende haar hele carrière gewerkt met HR-professionals, als onafhankelijke corporate trainer, en later tijdens het implementeren van HR-software, het helpen van organisaties om op het goede spoor te komen met de ‘nieuwe manier van werken, evenals het leiden van HRIS-projecten en als team performance coach.