Jan-Serrure

Gemoedelijke werksfeer, uitdagende projecten

Jan Serrure

Jan Serrure (35) werkt intussen drie jaar bij Ordina als project manager & business analyst. En dat bevalt hem prima. “Ik word uitgedaagd, werk mee aan mooie projecten, ontdek nieuwigheden en trek af en toe naar het buitenland voor mijn job”, getuigt hij.

Wat doe je precies bij Ordina?

Jan: “Om een voorbeeld te geven: voor een nieuwe productievestiging van Volvo onderzocht ik in hoeverre de standaardapplicaties voor het aandrijven van de productie aangepast waren aan de lokale noden. Een complex project, maar zeer boeiend. De uitdaging bestond er bovendien in om alles zo betaalbaar mogelijk te houden voor de klant. Een ander voorbeeld is mijn huidig project: voor een leasingmaatschappij help ik bij het vervangen van de software die leasingcontracten opvolgt. En dat met een strakke deadline voor ogen.”

Wat maakt Ordina zo uniek als werkgever?

Jan: “Bij Ordina heerst er een gemoedelijke sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar de collega’s zijn heel relaxed. En door de horizontale bedrijfsstructuur kan ik probleemloos bij de CEO binnenstappen om iets te bespreken. Verder is er natuurlijk onze ‘competence center’-werking: via vrijblijvende werkgroepen komen we nog na de werkuren samen om onze kennis te verbreden. En er zijn nog meer extracurricular activities die ik apprecieer. Ik denk bijvoorbeeld aan een uitstapje naar Pairi Daiza, met de partners en kinderen erbij. Of onze teambuildings. Sommige units gaan zelfs samen op skireis.”

Hoe werk jij zelf aan je persoonlijke ontwikkeling?

Jan: “In het begin van het jaar wordt er voor iedereen telkens een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, in overleg met de business unit manager. Daarin kan je aangeven waarin je je verder wil verdiepen. Of wil je je heroriënteren? Dat kan ook. Zijn je doelen bepaald, dan is het aan jou om die te realiseren. Zo volgde ik onlangs een opleiding rond security, omdat ik geloof dat die kennis me kan helpen bij mijn projecten. Ik heb binnenkort examen, fingers crossed!”