Foto Mehrak Bakhtiari

‘Ik ben onwijs blij dat het me tot nu toe heel goed bevalt op mijn werk, ik zie veel kansen en doorgroeimogelijkheid’

Het gebruik van low-code oplossingen groeit. Meer en meer organisaties maken gebruik van low-code platformen. Het voordeel? Snel applicaties bouwen op een robuuste en duurzame manier. Bij Ordina helpen we diverse organisaties met de implementatie van het low-code platform Mendix.

Graag stellen we je voor aan een van onze nieuwe collega: Mehrak Bakhtiari. Zij is begonnen als Mendix developer en helpt onze klanten met de bouw van Mendix applicaties. In het geval van Mehrak zijn dat op dit moment applicaties met grote impact. Hoe ervaart zij het werk? Welke uitdagingen ziet ze in haar werk en voor zichzelf? En, niet geheel onbelangrijk: hoe is het om te werken bij Ordina?

We vroegen het Mehrak.

Mehrak, kun je kort wat over jezelf vertellen? 

Ik ben Mehrak Bakhtiari en woon samen met mijn partner en twee dochters in Barendrecht. Ik heb Communication Multimedia Design (CMD) gestudeerd aan de Haagse hogeschool.

Mijn hobby’s zijn fotograferen, dansen en sporten. Daarnaast houd ik ook van reizen, van wandelen in een  historische stad tot lekker relaxen op het strand. Ik word omschreven als een sociale, energieke en flexibele persoonlijkheid.

Leuk om wat meer over je te weten! Je bent onlangs gestart bij Ordina. Wat maakt het dat je voor Ordina hebt gekozen als werkgever?

Tijdens mijn sollicitatiegesprekken had ik gelijk een thuisgevoel. In de gesprekken wordt er meer aandacht gegeven aan mijn persoonlijkheid en hoe ik bij het team zou passen. Wat me vooral ook aansprak was de sfeer: informeel maar wel professioneel.

Een andere reden dat ik Ordina als werkgever gekozen heb is de kans op doorgroeimogelijkheden. Er zijn voldoende trainingen door middel van programma’s binnen de Ordina Academy, waardoor je nooit stil hoeft te staan.

‘Tijdens mijn sollicitatiegesprekken had ik gelijk een thuisgevoel’

Je bent gestart als Mendix developer, maar wat doet een Mendix developer bij Ordina eigenlijk?

Werken met Mendix als low code platform maakt het mogelijk om snel en op maat bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Als Mendix developer binnen Ordina Digital Services werk je intensief samen met je team aan verschillende projecten om  businessapplicaties te bouwen. Van eerste idee tot daadwerkelijke lancering.

Dat klinkt erg interessant! Straks meer vragen over werk-inhoudelijke onderdelen. Maar eerst: hoe was de onboarding bij Ordina voor jou? Kun je deze kort beschrijven?

Het was een warm welkom met veel informatie over Ordina. Goed verzorgde lunch en pauze tussen wat langere presentaties. Eind van dag mochten we met aantal toekomstige collega’s naar onze afdeling Digitaal Services.

Zo konden we met andere collega’s kennis maken en de sfeer op kantoor proeven. Je hebt dan alvast een beeld waar je volgende dag mag beginnen. Dat zorgt ervoor dat je je welkom voelt en dat er ruimte is om alles te vragen. Fijn.

Leuk! Je bent nu ongeveer 8 weken bezig. Wat is zoals je had verwacht? Wat is anders dan verwacht?

Ordina is groot maar een goed georganiseerd bedrijf zoals ik had verwacht. Wat anders is dan mijn eerste verwachtingen is ook positief: er heerst een fijne collegiale sfeer binnen Ordina. Ook buiten je eigen team, unit en zelfs land (Ja we zitten ook in België en Luxemburg). Je bent zeker geen nummer.

De kernwoorden van mijn unit zijn ‘continue ontwikkeling’ deze woorden heb ik in mijn eerste maanden echt ervaren. Ik kreeg de gelegenheid om het Mendix Rapid Developer Certificaat te behalen en daarnaast verschillende trainingen succesvol af te ronden. En dat allemaal in mijn eerste 2 maanden.

‘Ik kreeg de gelegenheid om het Mendix Rapid Developer Certificaat te behalen en daarnaast verschillende trainingen succesvol af te ronden. En dat allemaal in mijn eerste 2 maanden.’

Gefeliciteerd met het behalen van het certificaat! Ben je inmiddels al bezig met een project voor een klant? Hoe ziet dat eruit?

Ja, ik maak deel uit van een Ordina ontwikkelteam om te werken aan een Mendix project bij de COA (Centraal Orgaan Asielzoekers). Het team bestaat uit een scrummaster, lead developer, Mendix-ontwikkelaar, UX-designer en wordt ondersteund door een Mendix-architect.

Het doel van de Mendix App is dat de bezetting van de kamers op de verschillende AZC locaties direct inzichtelijk is in alle systemen. Momenteel moeten medewerkers dit handmatig doen door langs te lopen en het te noteren. Vervolgens gaan medewerkers dit in een systeem registreren als ze weer op hun werkplek zitten. Dat is erg inefficiënt en foutgevoelig, mensen doen immers twee keer hetzelfde werk. Met de app maken we het mogelijk dat dit real-time en online kan gebeuren, daarnaast worden ook een aantal facilitaire zaken meegenomen.

Ik ga meewerken aan ontwerpen en implementaties van zowel Mendix als aan de User Interface van de Medewerker App Mendix.

Waar zit voor jou de uitdaging in je werk?

Als developer is het uitdagend om altijd up-to-date te blijven met de nieuwste technieken. De IT-sector is de snelst groeiende branche. Het is belangrijk voor mij om relevant te blijven in de markt en bezig te zijn met productiviteit. Daarnaast, het werken voor Ordina voldoet aan mijn eisen qua diversiteit en productiviteit. Het is nooit saai, iedere dag brengt weer een nieuwe uitdaging met zich mee.

‘Het werken voor Ordina voldoet aan mijn eisen qua diversiteit en productiviteit. Iedere dag brengt weer een nieuwe uitdaging met zich mee en het is nooit saai.’

Kun je wat vertellen over hoe je verwacht dat je je de komende tijd gaat ontwikkelen – wat ga je leren, hoe, en van wie?

Qua werkzaamheden ben ik eigenlijk bezig met Mendix en UX. Met de opdracht van COA heb ik de gelegenheid gekregen om samen te werken met andere Mendix-ontwikkelaars en  een Mendix-architect. Door samen te werken met ervaren Mendix-ers binnen Ordina leer ik waar mijn krachten liggen en waar ik minder goed in bent.

En de toekomst, hoe ziet die eruit (denk je?)

Samen werken met de leuke collega’s, veel kansen en doorgroeimogelijkheid meemaken.

Om af te sluiten, de laatste vraag: wanneer je op een verjaardag of feestje bent en je vertelt dat je bij Ordina werkt, wat zeg je dan?

Ik ben onwijs blij dat het tot nu toe heel goed bevalt op mijn werk, ik zie veel kansen en doorgroeimogelijkheid.

Ordina werkt samen met diverse topnamen samen zoals Schiphol en ProRail. Samen met onze klanten maken we applicaties die echt impact maken. Dit doen we in een collegiale en fijne omgeving waar ieder zijn ontwikkeling belangrijk is.

Wil jij ook impact maken met je werk? Bekijk onze vacatures voor onder andere onze Mendix afdeling.