In één slag snel en veilig je datacenter én applicatielandschap moderniseren

Bedrijven begrijpen maar al te goed dat “digitaal” cruciaal is voor hun toekomst, maar toch stellen we nog steeds vast dat veel organisaties moeite hebben om die digitale versnelling aan te houden.
Vandaag zien wij nog steeds dat vragen vanuit de business vaak onvoldoende snel kunnen worden opgenomen binnen de bestaande IT organisatie.
Een makkelijke shortcut die frequent wordt genomen is om snel nieuwe oplossingen in de ‘public’ cloud te realiseren, gebruik makende van SaaS producten in combinatie met eigen ontwikkelingen in de cloud. Hierdoor ontstaat er een kloof tussen kritische kern platformen enerzijds, en de business met ad hoc digitale initiatieven anderzijds.
Shadow-IT loert om de hoek. Wildgroei aan platformen zorgt voor minder beheersbare omgevingen en meer veiligheidsrisico’s.

De visie van Ordina is dat organisaties moeten evolueren naar wat we noemen een ‘composable architecture’. IT oplossingen die overzichtelijk in kaart zijn gebracht. Die dankzij een juist ontwerp en gepaste technieken herbruikbaar zijn, bvb door systemen via API’s samen te brengen om versneld nieuwe digitale innovaties te realiseren.
Een modern applicatie landschap laat het toe om te evolueren naar een betere afstemming van uw IT architectuur met uw business capabilities en behoeften van uw organisatie.

Het is dus essentieel om niet langer te wachten met investeren in uw basisinfrastructuur en kernplatformen om zeker bij die volgende crisis adequaat te kunnen reageren.
Met Ordina staan we daarom graag even stil bij hoe u werkt, hoe uw IT landschap al dan niet aansluit bij de digitale ambities van uw organisatie.

VMware Cloud

Als koploper in virtualisatie en software defined infrastructure heeft VMware dit helemaal begrepen.
Dankzij de integratie van CloudNative technologie in hun virtualisatie-oplossingen is het nu mogelijk om uw virtuele machines én uw cloudnative applicaties (bvb in containers) met dezelfde tooling te beheren. Vanaf vSphere 7 kunt u met een vingerknip container orchestratie (VMware Tanzu) toevoegen aan uw datacenter en daardoor kunnen uw ontwikkelteams ook sneller  en eenvoudiger nieuwe apps ontwikkelen en uitrollen terwijl uw SecOps team het verdere beheer en beveiliging kan verzekeren.

Met deze vernieuwde VMware Cloud oplossingen krijgt de kern van uw IT de nodige upgrade om future-proof te zijn met een erg lage instapdrempel. Kortom, public cloud features in uw eigen infrastructuur!
Met VMware Cloud bereidt u zich bovendien voor op multi-cloud.
Het platform is open en bruikbaar in de public cloud. Bovendien werkt u met 1 toolset om uw eigen omgeving te beheren, deze op te schalen naar de public cloud en dit zelfs naar verschillende vendoren zoals AWS, Azure, etc. Migratie van toepassingen doorheen deze verschillende cloudomgevingen verlopen naadloos zonder gegevensverlies en met behoud van applicatiebeveiliging.

Ordina – VMware partnership

Als eerste Benelux partner behaalde Ordina de VMware Master Services Competency (MSC) partnership status in het CloudNative domein. Ordina is reeds langere tijd VMWare Advanced partner, maar dit nieuwe certificaat stelt ons in staat om samen met VMWare klanten te begeleiden naar het moderne datacenter met hierin moderne applicaties.

Met VMware Master Services- en Solution Competency certificering op zak helpen onze Ordina consultants klanten om cloud computing oplossingen te migreren, te moderniseren, te ontwikkelen en te beheren.
Ordina & VMware garanderen u, door de combinatie van hun technologie, kennis en ervaring de juiste (hybrid- of mulit-) cloudarchitectuur voor het moderniseren van uw toepassingen.

Reeds verschillende klanten maken de stap en worden door Ordina consultants begeleid. Zij volgen de evolutie van het brede VMware-portfolio op de voet op en zien in VMware Cloud een robuuste en toekomstgerichte basis voor uw hybrid- en zelfs multi-cloudstrategie. Zonder het risico van vendor lock-in onnodig te vergroten, maar mét behoud van maximale flexibiliteit!

Wat kan Ordina voor u doen?

  • Portfolio navigatie – Advies en ondersteuning met betrekking tot uw IT-architectuur en mogelijke optimalisatiemogelijkheden op korte en lange termijn.
  • Multi-cloud platform – Op basis van VWware Cloud bereiden we uw multi-cloud landingzone voor. We bouwen en beheren een moderne, consistente infrastructuur, gebruik makende van uw datacenter in combinatie verschillende cloud platformen waardoor bestaande applicaties kunnen gemigreerd, gemoderniseerd of uitgebreid worden.
  • App modernisering – We realiseren de voor u de meest cost-efficiënte vervolgstap voor uw software toepassingen, gaande van lift&shift, replatforming, (her-)implementatie, tot het beheer van uw legacy systemen. Ordina is hierbij in staat om u end-to-end te ontzorgen.
  • DevOps transformatie teams – Met onze High Performance Team aanpak begeleiden wij u naar de DevOps mindset en helpen wij u om uw IT organisatie te transformeren. Onze ontwerpers en engineers werken samen met uw ontwikkelingsteams, van concept tot code tot productie. We gebruiken agile ontwikkelmethoden en best practices voor productontwerp om een applicatie op te leveren die optimaal gebruikmaakt van microservices en API’s.

Verder praten?

Pieter Van den Wyngaert
Pieter Van den Wyngaert
Business Director
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +32486448521 Stuur een e-mail