Seppe Wera

IT nerdy? Niet volgens Seppe en Tim

Tim Coenegracht (34) en Seppe Wera (27) werken als Ordina-business consultants voor bankgigant KBC. Dat het kantoor in Leuven ligt, is mooi meegenomen voor Seppe: elke dag skate hij drie kilometer naar het werk op zijn elektrisch skateboard. Maak kennis met dit jong IT-geweld.

Tim en Seppe scherpen al ruim een jaar hun ervaring aan in het high performance team AppYourService. Bij KBC creëren ze met een hecht team van 14, waarvan 7 Ordinezen een app die medewerkers ondersteuning biedt bij hun dagelijkse activiteiten.

Een sterk en agile team

Ordina werkt volgens de scrum methodologie. Tim licht toe: “Dat betekent onder meer dat de scope variabel is: we weten niet op voorhand hoe het eindresultaat eruit zal zien. Initieel lag de focus op gebruikersstatistieken, maar ondertussen worden ook onder meer ziekteaanvragen, vakantieregelingen, nieuwsberichten en tijdsregistraties via de app verwerkt.”

“De leden van high performance teams zoals het onze zijn erg op elkaar ingespeeld en ze verhuizen in principe na afronding van een project samen naar een volgende opdracht. Dat is voor iedereen een plus: je bent al ingespeeld op de sterktes van je teamleden en de klant krijgt meteen een efficiënt team ter beschikking,”vervolgt Tim.

Inventief maatwerk

Elk project start vanuit een concrete nood bij de klant. In het geval van KBC was dat het vereenvoudigen van allerlei administratieve processen en employee journeys. “Het is aan ons om de vraag, wat er leeft bij de doelgroep en wat technisch mogelijk is op elkaar af te stemmen”, zegt Tim. “Dat doen we door het probleem vanuit diverse hoeken te bekijken: de businesskant, de eindgebruiker en de technische zijde.”

Seppe: “Die vertaalslag laat veel ruimte voor vindingrijkheid. Soms draait de oplossing anders uit dan de opdrachtgever had verwacht. Die vrijheid hebben we: het is immers onze job om out of the box te denken en alternatieve ideeën aan te reiken.”

Een werkplek als creatief speelveld

Tijdens de ontwikkeling van de app kunnen gebruikers bepaalde functionaliteiten al uitproberen. Hun feedback vormt een nieuw startpunt om het resultaat verder te verfijnen. Seppe: “Zo leveren we échte meerwaarde. Door met de gebruikers te praten, krijgen we voeling met hun leefwereld. Dat we op die manier een applicatie opleveren die hun leven vereenvoudigt, geeft me een boost.”

Dat is niet de enige reden dat Seppe zich echt op zijn plek voelt bij Ordina: “Onze job is veel minder droog dan je als buitenstaander misschien zou vermoeden. We mogen écht ons ding doen, zijn dag in dag uit met de nieuwste technische snufjes bezig én kunnen ons creatief uitleven. Wat wil je nog meer?”

Tot slot: een oproep voor durvers binnen IT

Zowel Seppe als Tim kwam in contact met Ordina via een kennis binnen de organisatie. Dat is niet toevallig: “Elk bedrijf spreekt op haar vacaturepagina over een ‘goede’ work-life balance en ‘leuke’ collega’s”, aldus Seppe. “Maar hoe dat zich in de praktijk vertaalt, weet je pas wanneer je er werkt. De enige manier om een glimp van op te vangen van de werksfeer, is door medewerkers van het bedrijf aan te spreken. Dit vraagt wat durf, maar levert je een schat aan informatie op.”

foto Tim Coenegracht
Tim Coenegracht
Business consultant
foto Seppe Wera
Seppe Wera
Business consultant