Kredieten

Unieke expertise om uw kredietprocessen te optimaliseren

Kredietverlening is omslachtig, terwijl de consument in onze digitale wereld eenvoud, gemak en comfort wil. Hoe zorgt u, als traditionele bank of verzekeraar, voor soepele, heldere processen, gebruiksvriendelijke systemen en klantvriendelijke diensten? Ordina helpt meer en meer financiële instellingen om hun concept van kredietverlening opnieuw uit te vinden.

Binnen de bankwereld bestaat er niet zoiets als een standaard kredietproces. Uw aanpak verschilt van die van uw concurrenten. Maar er is een constante: kredietprocessen zijn complex en omslachtig. Hoe kan u alles digitaliseren en automatiseren – en dus vereenvoudigen? Gooit u uw bestaande legacysystemen overboord? Hoe verlegt u uw focus van backoffice naar frontend? En hoe doet u dat compliant, in overeenstemming met de steeds strengere regelgeving?

Ordina begeleidt u naar toekomstgerichte kredietprocessen

Ons team finance & businessconsulting focust de laatste jaren specifiek op kredieten. We haalden een aantal Belgische kredietexperten in huis om banken te helpen in hun transitie naar een nieuw kredietverleningsproces. Samen met hun collega-businessanalisten, developers en andere specialisten kunnen ze u ondersteunen in elke stap:

 • Meedenken over een digitale transformatie van het kredietproces (bv. in workshops)
 • Business- en IT-requirements identificeren
 • Projecten beheren en coördineren met IT
 • Helpen met changemanagement
 • Oplossingen ontwikkelen, implementeren en testen, enz.
 • Security & privacy verzekeren

Waarom de digitalisatie van uw kredietprocessen uitbesteden?

 • Vertrouw op onze expertise: wij kennen de kredietwereld, de financiële sector, de technologie, de regelgeving en IT en delen onze kennis met uw team
 • Zorg voor continuïteit: wij verzekeren een langetermijnpartnership; er zijn altijd experts ter beschikking die uw bedrijf en projecten kennen
 • Win tijd en werk efficiënter: wij kunnen elke stap in het transformatieproces van u overnemen – zodat u vlot naar een nieuwe kredietaanpak evolueert, waar uw klanten tevreden mee zijn en waar u veel tijd mee bespaart.

Waarom Ordina?

 • Een multidisciplinair, high-performance team met uitgebreide kredietkennis
  Wij kennen uw markt, de kredietprocessen, de regelgeving en de technologie. Onze kredietexperten werken nauw samen met andere financespecialisten maar ook met businessanalisten, changemanagers, scrummasters, enz. Bovendien vertrouwen we op de knowhow van andere businessunits voor development, security & privacy, RPA, enz.
 • Een eigen, bewezen methodologie
  Ordina heeft een trappenplan uitgewerkt waarbij klanten evolueren van sourcing, over co- en value-based sourcing naar outsourcing. Waar we in stap 1 nog vooral de experts inzetten die de klant ons vraagt, selecteren we in stap 2 zelf onze profielen, helemaal op maat van de klant. De value-based benadering impliceert dat we echt resultaten beloven. Kiest u voor dit model, dan stellen we meteen een inflowmanager aan die u volledig ontzorgt.

De Belgische banken hebben in het tweede kwartaal van 2019 ongeveer 70.000 hypothecaire kredieten goedgekeurd, goed voor een bedrag van 9.3 miljard euro. Het totale bedrag steeg met meer dan 12% – een record.

Benieuwd hoe we banken, verzekeraars, kredietinstellingen, enz. ondersteunen met kredietservices? Neem contact op met Hilde.