Lab qualification services: meet the Ordina-expert

Nico Vermaelen

Moet je een IT-diploma op zak hebben om bij Ordina aan te slag te gaan? Een korte rondvraag bij de collega’s maakt het snel duidelijk: nee, dat hoeft niet. Interesse in IT én een flinke portie gedrevenheid, dat wel. Dankzij die eigenschappen is Nico Vermaelen al meer dan acht jaar een graag geziene consultant bij een van onze grootste farmaklanten. Zijn achtergrond? Criminologie.

“Van kindsbeen was ik geboeid door technologie en IT maar mijn schoolcarrière verliep niet helemaal over rozen. Uiteindelijk studeerde ik af als criminoloog”, begint Nico zijn verhaal. Nico’s eerste job had weinig links met criminologie noch met IT: hij ging aan de slag bij een marktonderzoeksbureau. “Een vreemde twist misschien maar achteraf gezien was het een mooie springplank. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, moest analytisch werken en er kwam veel projectmanagement aan te pas. Allemaal vaardigheden die ik tot op vandaag nodig heb in mijn job bij het Quality & Compliance-team.”

Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, moest analytisch werken en er kwam veel projectmanagement aan te pas. Allemaal vaardigheden die ik tot op vandaag nodig heb in mijn job.

De stap naar IT én lifesciences

De drive om toch iets met IT te doen – zijn kinderdroom – bracht Nico bij Sogeti, een IT-speler die testingdiensten aanbiedt. Hij werd tester en later zelfs validatie-expert voor Innogenetics. Het was zijn eerste kennismaking met de sector lifesciences. “Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik voelde me er meteen thuis”, vertelt Nico.

Toen na drie jaar het woon-werkverkeer zwaar begon door te wegen, ruilde Nico zijn job in de farmawereld voor een rol als consultant bij een grootbank en later een telecombedrijf. Hij kreeg er weinig energie van. “Die labo’s, de campus, de sfeer en de drive in de farmasector: daar voel ik me goed. Ik was in de wolken toen ik weer als tester kon starten voor een groot Amerikaans farmabedrijf”, herinnert Nico zich.

Ownership en vertrouwen

Samen met het development-team werkte Nico er aan een app voor data management & rapportering. “Wat heel fijn was: ik werd er meteen omarmd als deel van het team, niet als een externe medewerker in een uitvoerende rol. Ze verwachtten dat ik ownership zou nemen en gaven me daar alle ruimte en tijd voor. Er was een geweldige, open bedrijfscultuur. Thuiswerk, bijvoorbeeld, was toen al ingeburgerd, wat bewijst hoe hard ze hun mensen vertrouwen.”

Het was voor Nico even slikken toen het project werd stopgezet. Maar toen contacteerde Ordina hem: ons Quality & Compliance-team had een contract voor managed services gewonnen bij dezelfde farmareus en wilde Nico daar aan de slag houden, zij het onder de vlag van Ordina.

Werk in eigen handen nemen

Initieel was Nico betrokken bij quality & compliance-processen, maar dat lag hem minder. “Kijk naar mijn schoolcarrière: ik ben niet de man van de regeltjes en de processen. Pas op, de strenge regelgeving is een must in de sector, maar ik laat het validatiewerk liever over aan collega’s die zich daar met plezier heel punctueel over buigen. Zo zijn er veel mensen in ons team. Geef mij maar een job waar je soms moet improviseren en creatief zijn”, vertelt hij.

Die job kreeg hij een paar maanden later. Toen de farmaspeler een app ontwikkelde om intern de lifecycle van geneesmiddelen op te volgen, werd Nico verantwoordelijk voor het schrijven en uitvoeren van tests. Hij werkte daarvoor permanent samen met de developers in de VS en het VK, onder grote tijddruk. Ook toen kreeg hij het volle vertrouwen van de klant – en uiteraard ook van Ordina – om zijn werk en zijn planning volledig zelf in handen te nemen.

Data-integriteit in lab garanderen

Vandaag werkt Nico nog steeds bij hetzelfde lifesciencesvedrijf, waar hij helpt bij de kwalificatie van laboratoriummateriaal. “Labo’s moeten aan hele strenge regelgeving voldoen. Om te bewijzen dat ze compliant werken, moeten ze al hun handelingen en tests documenteren. Daar knelt vaak het schoentje. De afdeling waar we werken, vulde die verplichting nogal vrij in: iedereen verzamelde en bewaarde data op zijn manier. Wij helpen hen om dat op een consistente manier aan te pakken, onder meer door alle toestellen en software die ze daarvoor gebruiken te testen, kalibreren, valideren, monitoren en onderhouden.”

Technische én soft skills

“Meer dan een technologieverhaal is dit ook een changeverhaal. Data-integriteit is al jaren een hot topic in de farmasector maar er is weinig expertise voorhanden. Die knowhow heeft Ordina wel in huis. Nu komen wij bij de klant binnen en nemen wij dat hele proces uit handen van de vaste medewerkers. Meer nog: we verplichten hen om veel strikter te werken. Dat vraagt veel communicatie en change management. Er komen dus best veel soft skills kijken bij deze opdracht. Een nieuwe uitdaging, die ik met plezier aanga.”

Data-integriteit is al jaren een hot topic in de farmasector maar er is weinig expertise voorhanden. Ordina heeft die knowhow wel in huis.

Veel autonomie

Na zoveel jaren werken bij één en hetzelfde farmabedrijf voelt Nico zich toch vooral Ordina-medewerker, geeft hij toe. En dat vindt hij fijn: “Ordina ondersteunt zijn consultants en geeft ons tegelijk enorm veel autonomie. We kunnen ons werk organiseren zoals we dat zelf willen. En voelen we ons niet zo gelukkig bij een bepaalde klant of sector of bij een bepaald type werk, dan gaan we samen op zoek naar een alternatief. Ordina is in zoveel sectoren actief, dat er zich altijd wel een nieuwe opportuniteit aanbiedt.”

Zoveel sectoren, zoveel jobkansen

“Ik zit nu al jaren in de sector lifesciences en voel me hier goed. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens terugkeer naar de financiële wereld. Het hele verhaal rond cryptomunten, bijvoorbeeld, boeit me enorm. Ik heb trouwens mijn thesis geschreven over online vermogensdelicten. In lijn met mijn studies is een job in cybersecurity misschien ook een optie. Dat is een grote troef van werken bij Ordina: ik kan altijd van sector veranderen zonder van werkgever te moeten veranderen. Dat is toch uniek?”

Dat is een grote troef van werken bij Ordina: ik kan altijd van sector veranderen zonder van werkgever te moeten veranderen. Dat is toch uniek?