wim-cant

Leer als consultant de hele wereld kennen

Wim Cant

Wim Cant (38, sportieve bourgondiër) werkt als projectmanager bij Ordina. Wim houdt van een uitdaging, en dat maakt Ordina voor hem de ideale werkplek. Waarom dat zo is, vertelt hij u liever zelf.

Wat was de reden voor je carrièreswitch?

Wim: “Een beetje druk en voldoende uitdagende taken zijn voor mij heel belangrijk in een job. Simpelweg uren aan een bureau zitten, zonder meer, is niets voor mij. Bij Ordina liggen de verwachtingen hoog, en net dat vind ik fijn. Elke dag bieden we op die manier meerwaarde aan onze klanten. De gezonde stress die daarbij komt kijken, werkt heel stimulerend.”

Hoe verliep je loopbaan bij Ordina tot nu toe?

Wim: “Ik begon als programmeur, maar merkte al snel dat het plannen, organiseren en beheren van projecten, meer mijn ding was. Meteen kreeg ik de ruimte om mee te werken op interne projecten, en al snel ging ik ook voor klanten aan de slag. Mijn manager merkte al snel dat een job als projectmanager beter bij me paste, en stimuleerde me om mijn talenten verder te exploreren.”

Waar ben je zoal aan de slag?

Wim: “Echt overal. Onlangs verzorgden we een project in een grote ziekenhuisgroep, waar we het registreren en aanvaarden van medische procedures stroomlijnden, en zo het personeel heel wat manueel werk konden besparen. Maar ook in de bankenwereld, farmaceutische en enenergiesector dragen we ons steentje bij. Doordat ik telkens in een andere context terecht kom, leer ik de hele wereld kennen. Een project is immers nooit zomaar te kopiëren naar een andere klant: je moet telkens opnieuw de omgeving en haar specifieke noden onderzoeken en je aanpak erop afstemmen.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Ordina?

Wim: “Die afwisseling houdt de job boeiend, maar ook het familiegevoel en teamspirit binnen Ordina spelen een rol: iedereen helpt elkaar, en door elkaar opbouwende kritiek te geven leren we allemaal bij. Ik geef trouwens zelf ook trainingen, om mijn ervaringen met mijn team te delen. Die groei- en leermogelijkheden typeren Ordina: we gaan altijd voor meer en beter, op alle vlakken.”