Utilities

Digitaal accelereren in een snel veranderende markt.

Het energielandschap verandert razendsnel. Klanten eisen een buitengewone dienstverlening tegen scherpe prijzen. En de concurrentie is bikkelhard. Als nutsbedrijf kan u er niet onderuit: u moet uw processen, businessmodellen en organisatie klaarstomen voor de toekomst. Hoe kan u de band met uw klanten aanhalen? Efficiënter en rendabeler werken? En hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie relevant blijft?

Ordina helpt u om digitaal te accelereren, met advies, implementaties en beheer – helemaal op uw tempo.

Hoe kan u de band met uw klanten aanhalen? Efficiënter en rendabeler werken? En hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie relevant blijft?

Zo kan Ordina u als nutsbedrijf helpen

Van Elia, Engie, Eneco en Ecopower tot Fluvius: allemaal riepen ze recent de hulp van Ordina in om hun werking te optimaliseren of hun slagkracht de vergroten:

 • Werk vlotter samen, dankzij de digitale werkplek
  Met een digitale werkplek werkt iedereen beter samen, waar ze zich ook bevinden. Zo verlopen interne en externe processen efficiënter – wat u tijd- en geldwinst oplevert. Ordina bouwt uw digitale werkplek, in nauw overleg met uw team.
 • Plan efficiënter en win tijd
  Worstelt u met complexe personeelsplanning? Hebt u veel medewerkers die in de field werken? Ordina-experts reiken gebruiksvriendelijke planningsoplossingen aan die hun waarde al uitgebreid hebben bewezen.
 • Verzeker security & privacy
  Onze security-experts tonen hoe u zich kan wapenen tegen cyberaanvallen. Bij incidenten  kan u steeds een beroep doen op ons security-interventieteam. En we kunnen u ondersteunen bij het beschermen van dataprivacy.
 • Beheer uw data slim en haal er waarde uit
  Van slimme meter- en sensordata tot klantengegevens en geografische data: u beschikt over een groeiende massa waardevolle data. Hoe beheert u die het best? En hoe haalt u er waarde uit? Ordina helpt bij databeheer en onze datawetenschappers zetten AI en machine learning in om die data te vertalen naar inzichten.
 • Optimaliseer uw processen, via uw SAP-systeem
  Ordina heeft een pak SAP-experts in huis. Zo kunnen we u onder meer helpen bij de migratie naar S/4HANA en geven we strategisch advies. Ook uitbreidingen van uw SAP-platform met extra applicaties behoren tot de mogelijkheden.

Waarom Ordina?

 • Een sterke community van experts met jarenlange ervaring in utilities
  Ordina kent uw sector door en door. We weten wat uw uitdagingen zijn en hoe uw processen verlopen. Die inzichten, gecombineerd met een luisterend oor en pakken technische expertise, maken van ons uw ideale partner voor digitalisering.
 • Expertise in de meest diverse domeinen
  Van security, planning en de digitale werkplek tot data science: onze high performance teams bundelen de kennis en ervaring uit verschillende businessunits.
 • Lokale speler die continuïteit biedt
  Ordina kent de lokale wetgeving die zo cruciaal is voor uw werking. Tegelijk zijn we groot genoeg om uw complexe processen te ondersteunen en flexibiliteit en continuïteit te verzekeren. Onze ambitie: een langetermijnpartner zijn waarop u kan bouwen.

Snel naar…