Jens-Helderweirdt

Mijn job moet een zekere funfactor hebben

Jens Helderweirdt

Na 4 jaar als software-ingenieur bij Ordina, weet Jens Helderweirdt (26) het wel zeker: “Ordina als werkgever past gewoon heel goed bij mij. Ik ben een echte people person en hou ervan te sparren met collega’s. Hard werken schrikt me niet af, maar mijn job moet een zekere funfactor hebben. En ruimte voor persoonlijke groei mag ook niet ontbreken.”

Competence centers, een bron van kennis en inspiratie

Aan aandacht voor persoonlijke groei geen gebrek bij Ordina. Zo zijn er de zogenaamde ‘competence centers’ – werkgroepen waar medewerkers nog na hun werkuren terecht kunnen om hun passie voor technologie te botvieren en ideeën uit te wisselen. “We hebben groepen rond web, mobile, Internet of Things enzovoort”, licht Jens toe. “Sinds ik bij Ordina werk, ben ik hier actief bij betrokken. Mijn focus is webtechnologie, een specialisatie waarin ik mij zeker nog zie groeien. En daarvoor is het competence center ideaal: na elke bijeenkomst met collega’s ben ik kennis en inspiratie rijker.”

Kickstart je carrière

Jens liep eerst als student stage bij Ordina, en vond uiteindelijk zijn weg naar de Kickstarter-opleiding. “Toen ik bij Ordina solliciteerde, wist ik dankzij mijn stageperiode al dat de sfeer in het bedrijf goed zat. Hun Kickstarter-programma was mijn volgende stap. In 3 maanden tijd werd ik klaargestoomd voor mijn eerste project: in teamverband de mobiele applicatie van Telenet Yelo TV ontwikkelen. Sindsdien passeerden nog meer interessante projecten de revue, onder andere bij Digipolis Antwerpen. En bij de Federale Politie werk ik momenteel met .NET Core, Angular en Ionic bijvoorbeeld.”
Bij Ordina voelt Jens zich gesteund in zijn passies en interesses. “Ik krijg veel kansen. Zo mocht ik al conferenties als Techorama en GOTO Copenhagen bijwonen. Ook in andere initiatieven word ik aangemoedigd – heel motiverend!”