Mark Vandenwauver Information Security Officer/Business Unit Manager +32 470 24 85 81

Security

Technologie, Organisatie en Personen: veilig en betrouwbaar

Of uw bedrijf nu uit 9 of 9000 medewerkers bestaat, informatiebeveiliging is een problematiek die niet (meer) kan worden genegeerd. Hackers vinden iedere dag nieuwe methodes en doelwitten om in te breken. Bijna dagelijks zijn er nieuwsberichten over geslaagde digitale aanvallen, uitgelekte persoonsgegevens en nieuwe kwetsbaarheden. Eén inbraak kan voldoende zijn om de reputatie van uw bedrijf zwaar te beschadigen en de financiële repercussies zijn enorm. In Mei 2016 werd een nieuwe Europese wetgeving goedgekeurd. Deze General Data Protection Regulation (GDPR), schept een nieuw kader voor het omgaan met persoonsgegevens, rekening houdend met recente maatschappelijke veranderingen en technologische vernieuwingen zoals cloud computing, globalisatie, en de populariteit van sociale netwerken. Digitale persoonsgegevens moeten vanaf Mei 2018 bij wet voldoende afgeschermd worden. Dit betekent dat de ICT infrastructuur en systemen moeten aangepast worden zodat U kan bewijzen dat de nodige beschermingsmaatregelen in voege zijn. Wij erkennen dat informatiebeveiliging een moeilijk en complex proces is. Er bestaat nu eenmaal geen enkele singuliere oplossing die al deze problemen oplost. Met haar Secure by Design aanpak kan Ordina U bijstaan met raad en daad om U hierbij te helpen en uw informatiebeveiliging gevoelig te verbeteren.

 

 

Security Contact Neem contact op met Mark Vandenwauver
1

Security Healthcheck

Informatiebeveiliging wordt alsmaar complexer. Risico’s die eerder onder controle waren, zijn dit niet meer vandaag of morgen. Voeg daar aan toe dat moderne bedrijven volledig afhankelijk zijn van hun ICT omgeving en het is dan ook geen verrassing dat dit onderwerp een topzorg voor CIO’s en CEO’s van zowat elke onderneming. Hoe antwoordt U op deze vragen: 

  • Wanneer hebben onze laatste “security healthcheck” gedaan?
  • Hebben we al de bevindingen aangepakt? 
  • Kunnen we veilig investeren in de verdere digitalisering van onze onderneming? 
  • Hoe kunnen we veilig de overstap maken naar een modernere bedrijfsvoering d.m.v. mobiele applicaties, cloudtoepassingen, slimme netwerken, Social Media, Big Data, ….?

Al deze moderne technieken verhogen het risico op beveiligingsinbreuken en gegevenslekken aanzienlijk. Ordina’s security expert helpt u graag hiermee. Hij begint met een scan van de gevaren die u loopt binnen uw organisatie. Aan de hand van standaard gebaseerde methodologieën wordt de betrouwbaarheid en veiligheid van zowel technologische, organisatorische als menselijke aspecten onderzocht. U verkrijgt hiermee inzage in uw risico’s én hun mogelijke impact, samen met een verbetervoorstel. 

Security Healthcheck
2

Privacy Healthcheck

Big data kan onbekende werelden blootleggen. Het is de combinatie van gigantische hoeveelheden gegevens en ongekende rekenkracht die dit mogelijk maken. Hoe handig is het niet als een supermarkt op basis van aankoopgedrag weet wat de meest voordelige prijszetting van bepaalde producten is? De economische belofte van big data is groot voor het bedrijfsleven.  Nieuwe businessmodellen, producten en dienstverlening doemen op. Niet meedoen is geen optie. Evenwel, Big Data kan ook problematisch zijn in het kader van privacy. Zowel de huidige privacy wetgeving als de nieuwe, en strengere GDPR-regelgeving heeft een impact op hoe Belgische bedrijven met digitale persoonsgegevens moeten omgaan. Er duiken dan ook talloze vragen op: 

  • Bracht u de persoonsgegevens van uw medewerkers, uw klanten, uw leveranciers al in kaart? 
                Zo ja, hebt U hierbij de juiste procedure gevolgd? / Zo neen, weet U wat de juiste procedure is? 
  • Bent u zich voldoende bewust welke data “persoonsgebonden” is? 
  • Kan U aantonen waar de gegevens van een bepaalde persoon opgeslagen zijn?

Ordina’s business unit “security” staat u bij met raad en daad. Met de “Privacy Healthcheck” brengt de Ordina security expert uw risico’s in kaart en ontvangt u een voorstel om de risico’s te beperken. Samen met U zorgen we ervoor dat Big Data en privacy prima kunnen samengaan.

Privacy Healthcheck
4

Application and Infrastructure Healthcheck

Hacking en internetcriminaliteit krijgen de laatste tijd steeds meer aandacht. Er verschijnen regelmatig berichten in de media over diefstal van klantgegevens of gehackte websites. Deze berichten zijn echter alleen het topje van de ijsberg. Momenteel zijn er vele incidenten die niet tijdig ontdekt worden of de ondernemingen houden het liever intern. Het is daarom heel belangrijk dat u voorbereid bent op een aanval door hackers. Dit kan door de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen en op peil te houden. Maar zijn de maatregelen die u neemt voldoende om hackers buiten de deur te houden, vandaag, morgen, overmorgen ….?

Ordina’s security consultants helpen u graag uw risico’s in kaart te brengen. Zij beschikken over de nieuwste tools en technieken en sporen kwetsbaarheden in de beveiliging van uw systemen en applicaties op d.m.v. penetratietesten en ethical hacking. Zij zijn getraind om hierbij de denk- en werkwijze van hackers te volgen.

Application and Infrastructure Healthcheck

Gespecialiseerde consultancy

Om uw informatiebeveiligingsricico’s degelijk te beheren, moet U dit aanpakken op verschillende gebieden: uw data, mensen en processen, toepassingen en infrastructuur. Veranderingen of wijzigingen in het ene domein hebben invloed op de andere domeinen. Een scherp beeld krijgen van uw verschillende informatiebeveiligins issues en risico’s is heel belangrijk maar daarom tegelijk heel moeilijk. Het beheren van deze problematiek is een cruciaal onderdeel van onze dienstverlening. Binnen Ordina hebben we een “Secure-by-Design” methodologie eigen gemaakt die borg staat voor het leveren van veilige oplossingen die de security en privacy van uw organisatie waarborgen. Security zit dus in het DNA van elke Ordina consulent! Onze experten helpen u graag om uw dagelijks risicomanagement op te zetten op basis van een doordacht actieplan.

Security