ORDINA BLOGT

Eneco Google Glass

Ordina SMART Technologies organiseert Inspiration Workshops om mensen te inspireren en te begeleiden naar ideeën voor innovatieve toepassingen. Voor Eneco bedachten ze samen met de klant een oplossing voor een betere dienstverlening.

  • Johan Steppe
  • 5 augustus 2014

Eneco is een Nederlandse energieonderneming met hoofdzetel in Rotterdam.
Het bedrijf met ruim 7.000 medewerkers zet in op duurzame, lokaal opgewekte energie en is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.
 In juni 2014 startte Eneco met een proefproject waarbij monteurs tijdens hun klantenbezoeken worden uitgerust met een Google Glass.
Via deze draagbare computer in de vorm van een bril krijgen de monteurs niet enkel de gebruikelijke technische informatie te zien, maar ook gegevens over de klant. Op basis van het verbruik kan de monteur bijvoorbeeld energiebesparende tips delen of informeren over mogelijke buurtprojecten voor het lokaal opwekken van energie.
Voor de ontwikkeling van de nodige software voor dit proefproject rekende Eneco op Ordina's SMART Technologies team.
Dankzij de geleverde oplossing krijgen Eneco-medewerkers alle informatie aangeleverd die ze nodig hebben om hun klanten nog beter van dienst te zijn. Alles gebeurt handenvrij, waardoor ze problemen steeds vakkundig en efficiënt kunnen oplossen. 

Ordina zet SMART Inspiration Workshops op bij klanten en prospecten.
Wij inspireren en begeleiden klanten naar ideeën voor innovatieve toepassingen om organisaties voordeel te laten ervaren van moderne technologie.
Innovatieve ontwikkelingen gaan immers razend snel. Slimme horloges, drones, virtual reality brillen en nog veel meer technologie...
De meeste bedrijfsleiders hebben echter nog geen beeld van wat al deze technologie kan betekenen voor hun organisatie.
Wij demonstreren concrete voorbeelden waarin technologische trends zijn vertaald in innovatieve technische toepassingen.
Zien is geloven!
Vervolgens inspireren we de klant met voorbeelden uit diens markt en sector en zetten deze inspiratie samen om in concrete ideeën voor het bedrijf.

Ons doel is samen met de klant duurzame innovatie tot stand te brengen.

Onze kracht?
Het slim combineren van business kennis, data en de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals wearable devices, drones, sensoring, beeldverwerking, gaming ea.
We werken met een multidiciplinair team, in combinatie met de andere onderdelen van de Ordina organisatie en gespecialiseerde partners.

Wil je meer weten? Neem gewoon even contact op!


PS andere gelijkaardige initiatieven: Ordina Innovation Challenge Public en Smart Inspiration Workshop voor Nutsbedrijven