ORDINA BLOGT

Cloud-Based Disaster Recovery

Eenvoudige en betrouwbare disaster recovery voor al uw toepassingen

  • Sebastiaan Tempels
  • 10 juni 2014

Vandaag de dag hebben veel organisaties niet voldoende disaster recovery (DR) bescherming voor hun toepassingen. In de meeste gevallen wordt disaster recovery gezien als te duur, ingewikkeld en onbetrouwbaar voor alle applicaties, behalve voor de meest bedrijfskritische. Disaster recovery is een vorm van verzekering om uw IT middelen te beschermen wanneer een ramp zich voordoet. Net als een goede verzekering, moet de beste disaster recovery goede bescherming bieden met een minimum aan gedoe tegen de laagst mogelijke kost.  

Een toenemende afhankelijkheid van technologie in bedrijven vandaag betekent dat de kosten van uitval hoger liggen dan ooit, ongeacht welke specifieke soort incidenten (corruptie van applicaties, virussen, natuurramp, aan een specifieke SLA of wettelijke eis voldoen). Business continuity en disaster recovery is van groot belang voor het waarborgen van de beschikbaarheid van uw bedrijfskritische omgeving, data en online aanwezigheid met een minimale uitval. Voor bedrijven die niet de noodzaak voelen of de middelen niet hebben om te investeren in een backup datacenter, werd Disaster-Recovery-as-a-Service (DRaaS) ontwikkeld. Disaster-Recovery-as-a-Service (DRaaS) oplossingen stellen organisaties in staat hun IT middelen efficiënt en effectief te herstellen wanneer een ramp zich voordoet en u te beschermen tegen verlies van inkomsten, data, of reputatie.  

Afhankelijk van uw huidige virtualisatieplatform en investering, werden twee mogelijke oplossingen ontwikkeld. Als u gestandaardiseerd bent op VMware, dan is VMware vCloud Hybrid Service’s Disaster Recovery de beste oplossing. Wanneer u gestandaardiseerd bent op Hyper-V, dan is Windows Azure Hyper-V Recovery Manager het antwoord. Beide bieden u een oplossing die uw Recovery Point Objectives (RPO) en recovery time objectives (RTO) naar beneden kan brengen alsook geautomatiseerde failover na een ramp, geautomatiseerd testen en herstel. Dit alles in de cloud voor een relatief lage kost in tegenstelling tot de investering in een backup datacenter.

VMware vCloud Hybrid Service's Disaster Recovery:

VMware vCloud Hybrid Service - Disaster Recovery is een recovery-as-a-service aanbod dat cloud-based disaster recovery mogelijkheden voor virtuele omgevingen van vSphere introduceert. Gebouwd op de VMware hypervisor gebaseerde replicatie-engine, vSphere Replication en geïntegreerd met vCloud Hybrid Service, biedt een kosteneffectieve, eenvoudig, geautomatiseerd proces voor replicatie en het herstellen van toepassingen en gegevens in een standby-omgeving.

 

Windows Azure Hyper-V Recovery Manager:

Hyper-V Recovery Manager maakt gebruik van de mogelijkheden van de Windows Server Hyper-V Replica functie om VM's van een primaire datacenter naar een secundaire datacenter te backuppen met behulp van System Center Virtual Machine Manager. In het geval van een storing in het primaire datacenter kan Hyper-V Recovery Manager het failover-proces automatiseren om de vm’s in een secundaire site met minimale uitval op te brengen. Hyper-V Recovery Manager kan ook worden gebruikt om het herstelproces te testen.

 

Contacteer ons over Cloud-Based of traditionele Disaster Recovery om te bespreken welke oplossing het beste bij u past.