ORDINA BLOGT

Next Generation Firewall: Dell SonicWall

Naarmate bedreigingen voor netwerken steeds geavanceerder worden, moeten ook de volgende generatie firewalls zich hieraan aanpassen

  • Sebastiaan Tempels
  • 21 mei 2014

 

  Als er één zekerheid is in de computerwereld, dan is het wel dat niets eeuwig is. Van processoren tot applicaties, er wordt altijd maar geïnnoveerd. Wat vandaag het laatste nieuwe is, zal morgen dringend ge-upgrade moeten worden. Door de groei van cloud computing, bring your own device en online toepassingen veranderen de uitdagingen voor IT constant. IT managers moeten tegenwoordig bedrijfsapplicaties beveiligen maar ook het netwerk optimaliseren voor betere snelheden en performantie. Dit is niet anders voor de netwerk beveiliging door een firewall. Het is niet omdat een bedrijf zijn huidige firewall nog niet is doorbroken, dat dit morgen ook nog het geval zal zijn. Omdat er nu geen acute problemen zijn is geen garantie voor de toekomst, de vorige generatie van firewalls is niet in staat om inhoud te beveiligen op applicatie niveau of om tools aan te leveren voor bandbreedte beheer in een dynamische omgeving met grote hoeveelheden data. 

Eén van de voordelen van een NGFW is dat ze IT voorzien met rijkere en meer intelligente rapportering en analyse van het verkeer. Zo kan een NGFW naast de huidige firewall in het bestaande netwerk geplaatst worden en direct aantonen welke gevaren er in het netwerk aanwezig zijn die de vorige generatie firewall kan gemist hebben. Hierrond heeft Ordina een oplossing uitgewerkt om met een SonicWall na te gaan wat er in het netwerk aanwezig is. Op die manier kan de klant zien wat zijn huidig netwerk verkeer is, welke gevaren er aanwezig zijn en wat de voordelen zijn van een SonicWall ten opzichte van zijn huidige firewall alvorens er een aan te schaffen.  

 De echte waarde van een NGFW is niet alleen de hardware, het is de combinatie van de software en de hardware die het juiste niveau van beveiliging voor een bedrijfsnetwerk bied. Door de dynamische aard van beveiligingsrisico's worden nieuwe risico's constant gescand en toegevoegd aan de database door SonicWall Security Services wat het een waardevolle toevoeging maakt. Natuurlijk zijn niet alle NGFWs dezelfde, Dell SonicWall NGFW is the enige firewall die de mogelijkheid bied om organisaties van gelijk welke omvang te voorzien van een dieper niveau van netwerkbeveiliging.  

Vergeleken met de traditionele firewalls heeft de SonicWall een zeer flexibele hardware architectuur op het laagste netwerkniveau. Deze maakt gebruik van een schaalbare en multi-core hardware architectuur en gepatenteerde Reassembly-Free Deep Packet Inspection (RFDPI) engine. Deze controleert alle gegevens die in uw bedrijfsnetwerk passeren, ongeacht van de poort of het protocol, en er is weinig effect op de latency van uw netwerk. SonicWALL heeft ook betrouwbare SSL-encryptie en inspectie van het verkeer beschikbaar. Problemen door cyber criminelen die willen aanvallen van buiten het bedrijfsnetwerk, zijn zeer snel ontdekt dankzij de IPS beveiligingsfuncties. Een ander voordeel van SonicWall is het technische beveiligingsnetwerk tegen malware. Dit biedt toegang tot een uitgebreide cloud database waarin meer dan 13 miljoen malware-varianten zijn opgenomen. Deze wordt regelmatig bijgewerkt en hiermee is uw netwerk beschermt.

 

Vraag dus zeker naar onze security audit met Dell SonicWall zodat ook u weet wat er in uw netwerk gebeurt en geniet van een trade-in korting op uw huidige firewall als u overstapt naar Dell SonicWall.