ORDINA BLOGT

DELL EMEA ENTERPRISE FORUM 2014

Van 14 tot 17 april vond voor het eerst het Dell EMEA Enterprise Forum plaats in Frankfurt. Als Premier Partner van Dell was Ordina hier dan ook aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van servers, storage, networking,... mee te pakken.

  • Laurent Van Hoorebeke
  • 9 mei 2014

Voorheen was dit event ook bekend als ‘Dell Storage Forum’, zijnde dat dit uitgevoerd werd op een kleinere schaal. Voor het eerst werden nu Channel partners, sponsors, customers en pers uitgenodigd en werd het evenement omgedoopt naar ‘EMEA Enterprise Forum’, goed voor +500 deelnemers vanuit heel Europa, Middle-East en Africa. Het event is gericht op technologische ontwikkelingen voor de enterprise markt, meerbepaald over de server/storage/networking productlijnen binnen Dell zoals Compellent, Equallogic, PowerEdge, VRTX, SAP-HANA, enzomeer.

 

De keynote speech van Brian Humpries, DELL EMEA director, opende met het statement dat IT niet langer bij Dell staat voor Information Technology, maar wel voor “Innovation Technology”. De grootste ‘challenges’ vandaag bestaan er immers niet langer uit om technologie performant en tegen een goeie prijs te leveren en te implementeren, nee, vandaag moet de technologie eerst en vooral snel, overal en wanneer de gebruiker het wil kunnen beschikbaar zijn. Daar is de echte optimalisatie en innovatie van de enterprise te zoeken, vandaag en in de toekomst. Of om het met de visie van Dell te zeggen “The Future of Optimized”.

Over de 4 dagen stonden er een heel aantal technische sessies op de planning, waarbij roadmaps en vernieuwingen werden voorgesteld en besproken voor leading storage producten zoals Compellent en Equallogic, maar ook PowerEdge VRTX, Blades, enz... Sommige sessies gingen door onder een NDA (Non Disclosure agreement) en waren alleen voor partners bestemd. Eén van de key-factoren die we konden opmerken in de sessies is dat alle DELL productlijnen beter geïntegreerd en op elkaar afgestemd worden, dat zal de toekomst nog duidelijker maken. De ‘Connectivator’ in onszelf was ook aanwezig, zo gingen we een kijkje nemen naar de Dell SAP HANA solution, een oplossing die de Ordina units SAP en ICC reeds samen bekijken. Testen van al dit moois was mogelijk door de opgezette hands-on-labs en de vele sponsors van het event zoals Microsoft, Brocade, Samsung, enz. De sponsors stelden zichzelf en hun productgamma voor tijdens een Solution Expo.

Een heel leerrijke en goed georganiseerde 4-daagse, zeker voor herhaling vatbaar, en in aankomende technische blogs zullen bepaalde zaken nog verder in detail besproken worden.